Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný semínkový chléb

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nickole

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 chleby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 200 kJ /
3 872 kcal
Bílkoviny121,30 g
Tuky41,32 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy737,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme
Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme vodu, olej a ocet a vše důkladně promícháme.
Necháme těsto takto 45-60 minut kynout na teplém místě. Krok 3: Po vykynutí vytvoříme dva bochánky, přeneseme na vymazaný plech a necháme dalších 30 minut vykynout.

Pečeme v troubě při 200 °C 35-50 minut, dle velikosti bochánků.

Zveřejněno 20. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný semínkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M6x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný semínkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M6x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Upečeno v domácí pekárně, z poloviční dávky - jeden chleba...

nickole: nechci vypadat šťouravě, ale...to je zase málo. U pečiva je dávka soli prostě daná, patří jí tam 1,5-2% (v poměru k mouce). Takže na 1000 g mouky by to mělo být 15-20 g soli, což jsou 3-4 rovné lžičky. U soli je to prostě tak, že chleba je nedobrý nedosolený i přesolený ;-)

cathleen: moc se omlouvám, to mi uteklo. Měly to být lžičky - upravila jsem.
Mockrát děkuji za připomínku :-)

Lžíce soli váží 20 g a více, podle toho, jak vrchovatě je nabraná. Do těsta se má tedy dát min. 40 g soli, což je dvojnásobek toho, kolik se obvykle dává - na kilo mouky by se mělo dát 20 g. Určitě jsi dala LŽÍCE:-?

Suroviny:
mouka hladká, mouka, voda, droždí, sůl, olej olivový, ocet, cukr, semínka lněná, semínka sezamová, ořechy vlašské, semínka chia, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu