Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččino nedělní pečivo

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 448 kJ /
2 736 kcal
Bílkoviny97,26 g
Tuky70,49 g
Vláknina47,40 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,49 g
Sacharidy404,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme kvásek: Rozdrobíme droždí, dáme do něj lžíci cukru, zalijeme vlažným mlékem, lehce promícháme, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout kvásek. Krok 2: Do mísy dáme obě mouky, sůl, žloutek a vejce, rozpuštěné sádlo a vykynutý kvásek. V robotu vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut. Po 30 minutách těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30 minut. Krok 3: Těsto rozdělíme na 12-15 ks, uděláme bochánky, každý rozdělíme na 3 části, z těch pak pleteme housky. Krok 4: Upletené housky dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií, přikryjeme opět utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout. Krok 5: Vykynuté housky potřeme olejem, posypeme sezamovým semínkem a dáme péct do rozehřáté trouby, do které jsme naspod dali hrnec s vodou.
Housky pečeme při teplotě 180-190°C do zlatova.

Zveřejněno 26. 4. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Inspirace: Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččino nedělní pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3z1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččino nedělní pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3z1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, vejce, žloutek, sůl, sádlo, cukr, olej, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu