Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na žampionech II

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 361 kJ /
1 281 kcal
Bílkoviny96,99 g
Tuky79,60 g
Vláknina36,40 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy28,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na velké kostky (větší než na guláš), žampiony očistíme a nakrájíme menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Oloupané cibule nasekáme najemno. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem, restujeme nejprve žampiony dozlatova a vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme sádlo a na něm opečeme maso ze všech stran, přidáme bobkový list, cibuli a opékáme za občasného míchání dozlatova. Krok 3: Přidáme kmín, pepř, sůl a houbové koření, promícháme a podlijeme polovinou vývaru. Pod poklicí dusíme do změknutí masa asi 30 minut, necháme vydusit, aby cibule při míchání zahustila sos, dle potřeby po troškách přiléváme zbytek vývaru. Vrátíme žampiony k masu a krátce asi 5 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo dle chuti upraveným bramborem.

Zveřejněno 27. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na žampionech II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3PO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na žampionech II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3PO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

SilviaD: :-K děkuji, přeji hezký a zdravý den :-K

Takéto môžem. Hneď by som si dala :-Q

Tématické fráze:
vepřové kostky na zampino

Suroviny:
maso vepřové, žampióny, sádlo, máslo, olej, cibule, bobkový list, houby sušené, kmín celý, vývar, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu