Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná pažitková pomazánka

Jemná, nadýchaná a lehce pikantní pomazánka, kterou si můžete připravit na snídani nebo na večeři. Tvaroh se smetanou dochutíme čerstvou pažitkou ze zahrádky, která dodá svěží chuť. Ideální je ji podávat na plátku čerstvého kváskového chleba.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Měkký tvaroh rozmícháme se solí a pepřem, kdo chce pomazánku výraznější, přidá i trochu jemně rozetřeného česneku nebo špetku chilli. Vše dle vlastní chuti. Krok 2: Do ochuceného tvarohu přidáme a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu ke šlehání a drobně pokrájenou pažitku. Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem nebo na čerstvém chlebu, doplnit můžeme dle chuti čerstvou zeleninou.

TIP: Jak sklízet pažitku, abychom podpořili její další růst

Zveřejněno 28. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná pažitková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90DB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná pažitková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90DB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: ...díky:-K ...u nás moc hutné tvarohové pomazánky, které se třeba zjemní máslem nebo mlékem nefrčí, ale zlehčení vyšlehanou smetanou je skvělý kompromis, kdy do těla vpravit něco zdravějšího;-):-8

Dobrůtka.:-K:yes::yes:

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, pažitka, sůl, pepř bílý mletý, česnek, chilli

Přidat fotografie receptu