Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 3,7 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marta2119

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie575 kJ /
137 kcal
Bílkoviny13,41 g
Tuky7,88 g
Vláknina2,52 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy1,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do tepla vykynout. Krok 2: Rozehřejeme troubu na 250 st. a nahřejeme v ní zapékací mísu i s víkem. Těsto dáme na pečicí papír, který lehce posypeme moukou, vložíme ho do nahřáté mísy a potřeme nebo postříkáme vodou. Přiklopíme a dáme do trouby na 25 minut péct. Krok 3: Po 25 minutách odklopíme víko, teplotu snížíme na 200 st. a pečeme odkryté ještě asi 5 minut kvůli kůrce. Pak vyndáme, lehce potřeme (postříkáme) slanou vodou a necháme vychladnout.

Zveřejněno 2. 5. 2020

Poznámka autorky marta2119

Kůrka je krásně křupavá, ale ne tvrdá a chléb se dá jíst i třetí den, i když samozřejmě nejlepší je čerstvý a ještě teplý.

Může se nechat kynout i přes noc, to jsem zkusila taky.

Mouky jde kombinovat různé, jen je třeba dodržet množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O9V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O9V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
domácí chleba z droždí hrnkový, pšeničnožitný domácí chléb top recepty, pšeničnožitný chléb z droždí

Suroviny:
mouka hladká pšeničná, mouka žitná, mouka špaldová hrubá, sůl, kmín celý, vejce, olej, droždí čerstvé, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu