Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce v sýrové misce s kaviárem

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 072 kJ /
256 kcal
Bílkoviny22,18 g
Tuky16,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 699 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy4,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky. Smažíme pomalu. Krok 2: Když se sýr začne rozpouštět, nahrneme ho na bílek a vytvoříme mističku. Doděláme tak, aby žloutek zůstal tekutý. Na hotové vejce nameleme čerstvý pepř, dáme kaviár a ozdobíme bazalkou. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 4. 5. 2020

Poznámka autorky mika59

Kdo nemá nebo nechce kaviár, použije různé bylinky, jiný druh nastrouhaného sýru nebo jemně nastrouhanou šunku, kterou přidáme ještě do pánvičky, než se vejce dodělá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v sýrové misce s kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v sýrové misce s kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Simona Skolakova: Super, tesim se!

casino: Veronika.Hrozna: po dlouhé době jsem se od srdce zasmála:-D;-):yes:

casino: Proto tam byly ty bliny, dvě decka vodky chtějí tak 3-4 mastné bliny s kaviárem, aby měly ty rybičky z kaviáru v čem plavat ! No! :-D Držet krok a pohár, je záležitost zakusku, bez něj by to nešlo, i když u nás by rodilej Rus taky nedal 12 piveček! Také máme svá tajemství! ;-)

hospodyne:
No přeci na ledu, nééé :-K
***
s PRAVÝM kaviárem jsem se potkal 2x
V japonské restauraci v Miláně - bylo ho tak asi 1 KL na uvítanou:yes:
U ruské posádky, když jsme se "družili":-( S kysanou smetanou (či čo to bolo) na jakýchsi amoletkách;-) Tam ho bylo co hrdlo ráčilo..., a s jednou, vždy znovu obloženou, blinou jsem vydržel až do rána. Nejhorší bylo nepodlehnout nátlaku při konzumaci Stoličné z dvoudecáků 8-( :-)

hospodyne: :-D:-D To asi záleží na břichu. Z mého by utekl, je příliš vyklenuté.

:-K casino: Pod stromečkem jsem našla 50g konzervičku kaviáru z jesetera. Ještě jsme ho neotevřeli. Ale teď mám dilema, jak ho správně rodině naservírovat. Jestli na ruce nebo na břiše;-(;-( Co se Vám osvědčilo?

"Další možností (gurmánské) konzumace je pojídání kaviáru, který na krátko získal teplotu lidského těla. Proto se kaviár pokládá na hřbet ruky a teprve z něj se konzumuje. Případně na břicho vašeho partnera či partnerky." ;-)

;-)<3:yes::yes::-K

krásný nápad:-K:-*:yes::yes::yes:

Moc hezký nápad na chutnou rychlovku:-K:yes:

Suroviny:
sýr, vejce, kaviár, pepř mletý, sůl, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu