Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová zmrzlina III

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: cca 6 - 7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 114 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky24,09 g
Vláknina0,01 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 373 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy208,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit. Krok 2: Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.

Zveřejněno 4. 5. 2020

Poznámka autorky Merylas

Recept mám ze staršího sešitku věnovaného letnímu osvěžení.

Cukru dáme dle chuti. Já jsem dávala 140 g a nám to stačilo. V původním receptu je cukru 200 g.

Kukuřičný škrob se dá koupit pod názvev Maizena nebo Gustin.

Tuto zmrzlinu beru jako takovou základní, s kterou by se dalo experimentovat. :-)

Kdo má menší nádobu zmrzlinovače, musí dávku snížit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová zmrzlina III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvyr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová zmrzlina III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvyr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, škrob kukuřičný, cukr krupice, žloutek, jogurt bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu