Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká a voňavá kachna

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majdus93

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin zchladnout. Krok 2: Připravíme těstíčko na obalení. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a přidáme vodu, dokud nemáme řídké těsto. Poté přidáme olej. Krok 3: V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje, obalíme uvařené kachní prsa v těstíčku a smažíme 4-5 minut. Při smažení na maso tlačíme a otáčíme ho. Krok 4: Na omáčku přichystáme nadrobno nakrájený česnek se zázvorem, nakrájené bílé konce jarních cibulek. Poté přidáme trochu rýžového vína, Hoisin omáčky, světlé sójové omáčky a tmavé sójové omáčky na obarvení. To zalijeme vývarem z kachních prsou a necháme provařit. Jakmile bude chuť ok, přidáme kukuřičný škrob a povaříme. Následně necháme lehce vychladnout.

Zveřejněno 5. 5. 2020

Poznámka autorky majdus93

Super recept na křehkou a voňavou kachnu tak, jak si jí můžete dát ve Vietnamské restauraci. Chuťově je téměř 1:1, takže určitě zkuste a dejte vědět jak se vám povedla.

Přesné množství surovin nejde určit, dělám to dost podle chuti. Ale to určitě zvládnete.

Snad vám bude chutnat! :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká a voňavá kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwOE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká a voňavá kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwOE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zdravím. Tak dnes jsem váš recept zkoušel a musím uznat že byla velká spokojenost. Jen tedy byl velký boj s poměry. Možná by bylo dobré popsat kolik čeho dáváte vy na dvě kachní prsa. Jinak velký dík za recept, opravdu výborné. :-K

Reklamné odkazy boli zmazané.

majdus93: No, možná než sem přidávat reklamní odkazy, tak jste mohla napsat gramáže surovin podle sebe, jak to chutná vám. Množství surovin alespoň orientačně podle vaší chuti.;-)

Tématické fráze:
čínská křehká kachna recept

Suroviny:
prsa kachní, víno rýžové, badyán, omáčka sojová, zázvor, skořice, sůl, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, voda, olej řepkový, česnek, zázvor, cibulka jarní, víno rýžové, sojová omáčka světlá, omáčka sojová tmavá, prsa kachní, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu