Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté rumové buchty

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kacenka996 Kacenka996

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 945 kJ /
3 094 kcal
Bílkoviny73,38 g
Tuky102,28 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 483 mg
Sodík 124 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy430,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme nastrouhanou kůru, zbytek cukru, žloutek a 2 lžíce rumu. Rozpustíme si 50 g másla a necháme trochu vychladnout a přidáme. Nakonec přidáme vzešlé droždí. Postupně přidáváme zbylé mléko a vypracujeme měkké těsto. Poprášíme ho moukou a necháme hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na asi centimetr silný plát a nakrájíme na čtverečky 5×5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku povidel a vytvarujeme buchty. Rozpustíme zbytek másla a každou buchtu potřeme zvlášť, aby šly od sebe potom pěkně oddělit. Buchty skládáme do řad, spojem dolů. Než je dáme do trouby, necháme buchty na plechu 15 minut odpočinout. Krok 4: Do předehřáté trouby na 180 stupňů dáme péct buchty. Pečeme 10 minut a poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme cca 10-15 minut. Krok 5: Ještě horké je pokropíme lžíci rumu smíchaným s lžící moučkového cukru a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

Zveřejněno 6. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté rumové buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3nN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté rumové buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3nN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To mléko bych nejdřív ohřála, ve studeném kvasnice špatně kynou.

Horké buchty pomašluju rozpuštěným máslem a rumem<3

Tématické fráze:
kynute buchty

Suroviny:
droždí, mléko, cukr krupice, mouka hladká, sůl, citron, máslo, žloutek, rum, cukr moučkový, povidla švestková

Přidat fotografie receptu