Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 117 kJ / 5 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 263,00 g |
Tuky | 211,58 g |
Vláknina | 127,61 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 460,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu. Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
Krok 2: Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10-15 minut vzejít kvásek.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Zveřejněno 7. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Moje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 16 minutami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 32 minutami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 4 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči do trouby
Terenees před 1 hodinou
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 1 hodinou
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 2 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 2 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 2 hodinami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 2 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 3 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
brambory,
voda,
sádlo,
vejce,
droždí čerstvé,
kmín drcený,
sůl,
klobása,
slanina uzená,
cibule,
zelí kysané,
česnek
Komentáře (1)