Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 491 kJ /
1 312 kcal
Bílkoviny100,63 g
Tuky90,69 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 455 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy22,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve rozebereme brokolici na růžičky, omyjeme a dáme vařit na 5 minut. Brokolici pak scedíme a dáme do studené vody. Poté ji najemno nakrájíme. Krok 2: Mezitím dáme do mísy mleté maso, brokolici, houby, drobně nakrájené, dále přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Celé vše promícháme, uděláme placičky a odložíme na talířek. Krok 3: Kukuřičnou strouhanku, ve které budeme karbanátky obalovat, nasypeme zvlášť do mísy nebo na talíř, ne celou, jen podle potřeby. Krok 4: Karbanátky lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z vlašských ořechů z obou stran do zlatova. Hotové karbanátky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 8. 5. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Tyto karbanátky jsem sice dělala poprvé, jsou moc dobré, vláčné a díky této kukuřičné strouhance křupavé. A olej jsem zvolila z vlašských ořechů protože není tak těžký jako klasický olej. Všem jídlo doporučuji. Ke karbanátkům jsem zvolila bramborovou kaši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/902Z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/902Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

MiskaM: Nikto nespochybňuje, že karbanátky mali dobrú chuť. Len sa viacerí pozastavujeme na tom, že si ho použila na smaženie - blahodarné účinky tohto oleja na ľudský organizmus sa teplom zničili.

Simona Skolakova: jak jsem psala casinu. Dávám ho spíše do salátů ale zkusila jsme ho dát na smažení a byl :yes:

casino: dávám ho normálně do salátů ale zkusila jsem ho dát na smažení a bylo to dobrý. ;-) tak nevím co máte.

Simona Skolakova: no je to jako smažit na jojobovém. Zahřátím ztrácí chuť i účinky. Je to plýtvání.

Taky mi zajímal ten olej,ale dočetla jsem se,že se na něm dá i smažit,ale upřednostňuje se ve studené kuchyni.;-)

Vlašský olej: Jeho lahodná chuť je vhodná zejména do sladkých jídel a do zeleninových salátů. Je však nutné dbát zásady, že tento olej se využívá pouze za studena, zahříváním by se zničily všechny v něm obsažené vitamíny.

"Na smažení:Olej z vlašských ořechů"
No, to jako myslíte vážně, he:-?:-O8-(;-(

Suroviny:
maso mleté, brokolice, cibule červená, žampióny, vejce, mouka hladká, sůl himalájská, pepř bílý, ořechy vlašské, strouhanka kukuřičná

Přidat fotografie receptu