Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový nadýchaný perník

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fialka_HS

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 290 kJ /
3 893 kcal
Bílkoviny77,15 g
Tuky148,47 g
Vláknina17,64 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy553,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto. Krok 2: Vymažeme a vysypeme pekáč (já vždy vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, ale máslo jde zaměnit za olej a mouka může být i polohrubá). Rozehřejeme troubu na 180°. Těsto dáme do pekáče a pečeme přibližně 40 minut. Krok 3: Po upečení perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním na něj můžeme ještě dát nějakou z polev (čokoládovou polevu, citrónovou polevu) nebo ho poprášit cukrem moučkou.

Zveřejněno 9. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz2G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz2G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Urobila som na veľký plech z dvojitej dávky. Máme radi vyšší. ;-) Poliala som čokoládovou polevou a posypala mletými lieskovcami. :-KFotku prikladám.

Fialka_HS: S dovolením přidávám tento názor. Když už sem chcete svůj recept vložit, je to Vaše rozhodnutí, ovšem myslím si, že fotka upečeného perníku místo rozetřeného těsta by byla jistě o mnoho lepší. I když se občas objeví v receptech poznámka, že se po moučníku jen zaprášilo, věřím, že přece jen pár kousků k vyfocení Vám zbylo ;-):-K
Bývají tu i podobné fotky, ale ty jsou u postupu, ovšem hlavní je foto výsledného produktu. A známá věc je ta, že jíme i očima ;-)

Eja57: A to je problém? To, že chci sdílet svůj recept, který využívám celý život a všem mým známým chutná, je špatné? Tento komentář byl naprosto zbytečný a jenom přemýšlím, jaký jste měla záměr, když jste ho psala. :-D

Fajn fotka:no: a fajn recept na asi stopadesátý perník:no::-//

Suroviny:
mouka hladká, cukr, olej, mléko, vejce, kakao, med, prášek do perníku, mandle

Přidat fotografie receptu