Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek trochu jinak

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 345 kJ /
561 kcal
Bílkoviny101,86 g
Tuky13,54 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy6,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku se zeleninou. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky (přílišné tučné okrájíme) a přidáme do hrnce spolu s vodou a kořením. Přikryjeme a necháme asi 2 hodiny dusit. Dle chuti můžeme osolit.
Podáváme s chlebem či jiným pečivem.

Zveřejněno 9. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKVq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKVq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

JanaDorazinova: Ok už mlčím :-) Prostě u nás bez papriky se tomu neříkalo guláš toť vše..;-):-K

mika59: Já se vyjímečně přidám k opozici, Miládko! :-D.. Guláš nemusí být vždy s paprikou ;-).. Mám starou kuchařku od manželovy matky, také se tam paprika neuvádí, to my si to tak už vylepšili :-). Stačí opravdu dobře usmažit cibuli, pěkně dohněda :-)

mika59: v názvu je "trochu jinak" , a souhlasím s Frantiskou, paprika si myslím není nezbytné koření do "guláše"...no ale dobře, je to prostě "dušené hovězí":-K
No ale jak autorka nepatří mezi mé favoritky, tak tohle se mi líbí - čisté chutě, je už na každém, jestli místo provensálského koření nezvolí majoránku ( to bych asi zvolila já) nebo tymián....ale dobré to bude určitě....ta lžíce v misce:-8:yes:

mika59: je to ponekud nezvykle, ale mam v kucharce z padesatych let variantu gulase bez papriky :) jen s majoránkou. A i zabijačkový guláš je bez papriky :)

casino: Omlouvám svou neznalost...Já když to nazvu guláš tak s paprikou...

mika59:
No a proč ne?:-)

Guláš bez papriky?..

Suroviny:
kližka hovězí, cibule šalotka, mrkev, petržel, máslo, bobkový list, ocet, voda, koření provensálské

Přidat fotografie receptu