Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Extra rychlé a křupavé rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,2 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Porce: cca 27 rohlíčků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 896 kJ /
1 648 kcal
Bílkoviny52,11 g
Tuky35,56 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,25 g
Sacharidy273,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí, které jsme nechali při pokojové teplotě zteplat, přidáme vlažné mléko a lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do jiné mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme na hladké těsto ( popřípadě můžeme ještě do těsta během hnětení přidat 2 lžíce mouky). Vypracované těsto necháme kynout 30 minut. Krok 3: Po této době znovu ručně zpracujeme a dáme opět na 30 minut kynout. Kynuté těsto rozdělíme na 4 části, z těch částí uděláme kuličky, které pak ještě necháme chvíli kynout. Krok 4: Nakynuté části rozdělíme na další dílky tak, aby vznikly malé trojúhelníky, které rozválíme a smotáme do tvaru rohlíčků. Krok 5: Smotané rohlíčky dáme na plech, potřeme mlékem a necháme ještě na plechu kynout. Mezitím předehřejeme troubu, do které na dno dáme nádobu s vodou. Krok 6: Do předehřáté trouby dáme plech s rohlíčky a pečeme při teplotě 180°až 200°C.
Hotové necháme vychladnout a můžeme je začít konzumovat.

Zveřejněno 10. 5. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Recept jsem našla někde na netu. Rohlíčky doporučuji. Recept je jednoduchý, nic těžkého a rohlíčky jsou krásně měkké a křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra rychlé a křupavé rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3Z0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra rychlé a křupavé rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3Z0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jsou výborné !!!<3

Zuzulaaa: do rohlíků se mléko opravdu nedává, to jen naše babičky pravděpodobně chtěly připravit těsto jemnější, proto v rodinných receptech na rohlíky mléko často bývá. Ale nepatří tam.

Je to úplně jedno: mléko nebo voda, klidně i pivo, já si teď vyzkoušela všechno a všechny rohlíky jsou výborné. Záleží také na tom a možná hlavně na tom, jakou dáte mouku a jak moc necháze těsto kynout. A rozhodně, čím je potřete a jak je upečete. ;-)

Capri: To jste stačila za 3 hodiny po zveřejnění receptu rohlíčky upéct, abyste zjistila, jaké jsou? Tak to jte tedy kabrňák! :-O

MiskaM: Extra ryché jsou tyhle https://www.toprecepty.cz/recept/46524-rychle-rohl.... Doba kynutí je pouze 15-20 minut + kvásek a stačí to!

Capri: To je pitomost, pořádný rohlík v sobě má mít mléko:-8

Rohlíky jsou jako buchta.
Pokud chceme rohlík, tak se dělá z vody.

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, droždí čerstvé, mléko, cukr, mléko

Přidat fotografie receptu