Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Českolipský řízek se špenátem a Nivou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 047 kJ /
250 kcal
Bílkoviny17,35 g
Tuky19,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 899 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy1,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa dobře naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme po obou stranách, opepříme a okořeníme granulovaným česnekem. Plátky potřeme dlaní s malou troškou oleje a dáme odležet (Můžeme připravit ráno nebo i den předem večer a uchovat v ledničce.). Krok 2: Připravíme nádivku do řízků:
Na pánev dáme lžičku oleje a malý kousek másla, při střední teplotě podusíme plátky žampionů asi 5-8 minut (doměkka) a dáme je stranou. Krok 3: Na zbylém tuku v pánvi podusíme sekaný listový špenát (mražený nebo čerstvý), malinko opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a do trochu změklého špenátu přidáme rozdrobenou Nivu (nesolíme!!!). Mícháme, aby se Niva rozpustila a nepřichytla k pánvi. Přidáme připravené, vidličkou našlehané vajíčko a umícháme jako řidší míchanici. Necháme trochu vychladnout. Vše jsem dusila na el. sporáku na trojku, žampiony i polorozmrzlý špenát, jen na přidané vajíčko jsem zapnula na čtyřku. To píšu jen pro orientaci, každý sporák hřeje trochu jinak. Krok 4: Rozložíme plátky masa, poklademe anglickou slaninou, na půlky plátků rozdělíme špenátovou nádivku a na ní poklademe podušené žampiony. Maso přehneme a okraje spíchneme párátkem nebo kovovými jehlami (V kotletách můžeme také plnit do proříznuté kapsy.). Krok 5: Řízky pečeme na pánvi na oleji, potom olej slijeme a řízky dopékáme pod pokličkou při velmi nízké teplotě, jednou obrátíme. Nebo je přendáme do zapékací misky a zaklopené dáme asi na 10-15 minut dodělat do horké trouby. Podáváme s přílohou z brambor (máslem politá bramborová kaše, máslové brambory, opékané brambory, smažené hranolky, kroketky, podle toho, co má kdo rád). Podáváme se zeleninovým salátem nebo na talíři obložíme kousky čerstvé nebo nakládané zeleniny.

Zveřejněno 10. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Českolipský řízek se špenátem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3Y8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Českolipský řízek se špenátem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3Y8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Děkuji za milý komentář! :-K Drahuško, ta náplň má fakt báječnou chuť, pokud máš ráda nivu, bude ti to moc chutnat! ;-):-8 Přeji ti hodně zdraví a hezkých zážitků! :yes::-K:-K:-K

MamlajdaD: Aničko,recept a hlavně složení náplně se mi velice líbí:-KPokud toto budu někdy připravovat,tak určitě budou plátky ze šťavnaté krkovice:-Q

hospodyne: Děkuji! :yes::-K Ten špenát s rozpuštěnou nivou nemá chybu, zbytek z pánvičky skončil u mne v bříšku dřív, než jsem si k tomu stihla vzít rohlík! :-D Zdravím a přeji jen to dobré! :-K:-K:-K

:yes::yes:

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř, česnek granulovaný, slanina anglická, vejce, žampióny, sýr niva, špenát mražený, špenát, olej

Přidat fotografie receptu