Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 037 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny13,96 g
Tuky109,16 g
Vláknina14,83 g
Cholesterol 328 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy35,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme mírně vodou a necháme podusit. Když se voda vydusí, přidáme žampiony a orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme doměkka. Krok 2: Zatím na jiné pánvičce opečeme očištěná, osolená a opepřená stehýnka, nakrájená na větší kousky. Opékáme nejprve kůží dolů dokřupava, otočíme a opečeme i druhou stranu. Krok 3: Z připravované omáčky vyndáme bobkový list a kuličky koření, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř a smetanu. Podle potřeby zahustíme a povaříme..
Podáváme s hrníčkovým knedlíkem, opečeným masem a posypané zvolenými nasekanými bylinkami.

Zveřejněno 11. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3EL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3EL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dajda: :yes: i my to potřebujeme - :-K hezký večer

Marie Svarcova: Určitě to dobře je, příroda a pole to potřebují!

Dajda: :-) u nás taky - bydlím i já v Praze :-) jsem ráda , že prší a klidně celý týden

Marie Svarcova: URČITÉ, i když tady v Praze už je pěkná zima a lije jako z konve! Ale tak je vlastně všechno v pořádku, ledoví muži nastolují s železnou pravidelností svoji vládu a ani koronavirus je nezastaví!

Dajda: :-K moc děkuji, já knedlíky také moc nemusím a děšlám je spíš výjimečně ale za trochu práce to stojí, Nevadí mi kritika, když má někdo tu potřebu tak ať si uleví. :-):-K přeji samé krásné, zdravé dny - ZASE BUDE LÉPE;-)

magdalenka: :-D:-D:-D moc děkuji, mně to nevadí, každému se líbí a chutná něco jiného:-K, vždyť to nikdo nemusí vařit podle mne:-) . Teď se víc lidí nudí doma tak ať se baví třeba psaním komentářů. Nemusí se stále chválit, dokáži to pochopit 100 lidí = 100 chutí a 100 názorů.. Přeji super zdravé dny :-K:-)<3

Marie Svarcova: Já knedlíky nemusím moc často, ale když už si je dám, tak dám přednost dobrým domácím, přesně takovým jako máte na obrázku, před naducanými bílými z obchodu, i kdyby byly sebehezčí.

Už jsem si všimla, že Capri nejde o konstruktivní kritiku, ale o rejpnutí. Sama zatím nic nenabídla. Takových korona-rejpalů se tu objevilo v poslední době několik.:no:

Marie Svarcova: mne sa nezdaju osklive tie knedliky... Su pekne a cely recept je krasny. Zaujimave, v poslednej dobe kolko novych a kritickych nickov sa tu objavilo. Zrejme vedlajsi produkt koronapandemie.

cathleen: :-K moc děkuji, zrovna dnes se fotka moc nepovedla:-) ale knedlíky jsou normální hrnečkové, dělá je tak téměř každý :-K někdy do nich dávám bylinky (karlovarské knedlíky) ale důležité je , že chutnalo <3:-K Hezký den i všechny příští.

Capri: líbit se Vám nemusí ale jsou dobré a dělá je tak spousta lidí - Na 3 hrnečky - 1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka, 2 žloutky,2 rohlíky (nakrájené na kostičky), sníh ze 2 bílků, sůl. Dávám je do hrnečků vyložených potravinářskou folií . Ale knedlíky si na pohled krásné můžete i koupit v supermerketu. Hezký den :-K:-) a hodně zdraví:-)

Marie Svarcova: hned jsem se musela na tvé "ošklivé" knedlíky kouknout, Maruško...:omg: :-D
Krásný recept, určitě výborné jídlo a moc pěkně nafoceno :yes::yes:

Knedlíky vypadají opravdu ošklivě

casino: no jo v původním receptu po babičce byla voda, já pak začala dávat vývar :-), kdo nemá vývar i voda postačí :-K dík za komentář, mějte se super-zdravě

bod 1 postupu: "...orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme mírně vodou a necháme podusit.
No a proč ta voda? :-)

Suroviny:
olej, cibule, žampióny, koření houbová variace, máslo, olej, bobkový list, koření nové koření, ocet, cukr, vývar, smetana ke šlehání, solamyl, sůl, pepř, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu