Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami

Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo třeba jen k nokům.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 201 kJ /
765 kcal
Bílkoviny10,51 g
Tuky67,85 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 209 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy26,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme špenát, medvědí česnek a kopřivy, osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plamenu 10 minut. Krok 3: Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu. Krok 4: Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud je špenát hustější, můžeme ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a nechat přejít varem. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.

TIP: Kopřivy a jejich využití v jarní kuchyni

Zveřejněno 11. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KgN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KgN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

lenka.janatkova: Moc děkuji:-8:-K

Skvělá jarní příloha :-8

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KMaru u nás letos kopřivy vůbec nebyly:-O

:-)<3:yes::yes: dělávám většinou na Velikonoce, pokud už je medvěd i kopřivy ale poslední dobou nějak kopřivy vymizely. Tvůj recept i foto se mi líbí :-K

Tématické fráze:
špenát z kopřiva medvědího česneku

Suroviny:
špenát, česnek mědvědí, kopřivy, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, mléko, mouka hladká, česnek granulovaný, olej, máslo, cibule, sůl

Přidat fotografie receptu