Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Benátské řízky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 350 kJ /
1 757 kcal
Bílkoviny96,94 g
Tuky118,84 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy57,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Krok 2: Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Krok 3: Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou stranách je opečeme dočervena. Krok 4: Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Krok 5: Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Krok 6: Přidáme jí do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Krok 7: Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 27. 7. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: časopis Květy - vepřové - vaříme, pečeme, smažíme

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Benátské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVV2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Benátské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVV2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
benátský řízek, benátský kotlet, benátský vepřový řízek, časopis květy recepty, časopis květy, řízky, varime z veprove kyty, rizek z cukiny, vaříme a pečeme, vaříme pečeme, benátský mletý, vaříme řízky, diskuse vaříme pečeme, varime z kyty, cukina jako řízek, varime veprova kyta, pečemé maso, pečeme vepřové, benátské vepřové řízky, cukina rizek

Suroviny:
kýta vepřová, sádlo, cibule, tuk rostlinný, mouka hladká, mléko, víno, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu