Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí těsta

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 974 kJ /
5 252 kcal
Bílkoviny148,59 g
Tuky206,08 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 892 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy691,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na 12-18 hodin do lednice. Krok 2: Ráno těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plech s pečicím papírem a než vykyne, přichystáme náplň. Krok 3: Za stálého míchání uvaříme v mléce krupici a hotovou kaši vyškrábneme do mísy, kde ji necháme dobře vychladnout. Krok 4: Mezitím oloupeme řapíky rebarbory (zbavíme je „nití“) a nakrájíme je na malé kousky. Na sítu je spaříme horkou vodou a necháme okapat. Krok 5: Do vychladlé kaše přidáme oba cukry, žloutky, citronovou kůru a skořici podle chuti, pak i tvaroh a dobře promícháme. Krok 6: Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmísíme do směsi a přidáme taktéž okapanou rebarboru. Krok 7: Náplň rozetřeme na rozválené těsto, posypeme mandlovými lupínky, necháme už jen dokynout a vložíme upéct do dobře vyhřáté trouby (190 °C/30-40 minut). Krok 8: Hotový a vychladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

TIP: Oblíbené moučníky s rebarborou

Zveřejněno 14. 5. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lr6l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lr6l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: jj, rebarbora je úžasná a její sezona poměrně krátká. Je třeba ji využít :-)

:-)<3:yes::yes: Rebarboru a koláče s ní mám moc ráda , recept se mi líbí a ukládám si ho.:-K

Hella: děkuju :-K

Ti, kteří doma rebarboru mají, a chtěli by upéct jiný koláč, se mohou inspirovat tady ;-)

Ideální recept, pokud máte rádi Rebarboru, a chcete vyzkoušet i jinou dobrotu, než koláč s drobenkou.:-K

Eja57: ano, je. Ono i to těsto je fajn, nedusive, tak mu stačí na ochuceni tahle vrstva náplně doplněna kyselým tečkami rebarbory :-)

V Pekárnománii píšeš, že těsto je na klasický velký plech, to určitě ano, ale když si představím velký plech a kostku tvarohu i když nastaveného krupicí...je to fakt dost? podle fotky je tvarohová vrstva nižší než vrstva těsta...to bude tak dobré, že to rozhodně musím upéct:yes:

Suroviny:
kefír, olej, droždí čerstvé, cukr, sůl, mouka hladká, mléko, krupice, tvaroh, kůra citronová, cukr vanilkový, cukr moučkový, vejce, rebarbora, skořice mletá, lupínky mandlové, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu