Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová omáčka s makarony

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 664 kJ /
1 832 kcal
Bílkoviny93,40 g
Tuky47,10 g
Vláknina16,43 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy220,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu dejte rajčata, máslo, nakrájenou cibuli a česnek, sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 30 minut. Pak dolijte vínem, protlakem, dejte hrst bazalky a nechte provařit 15 minut. Krok 2: Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné. Krok 3: Mezitím nechte vařit osolenou vodu v hrnci, dejte do ní makarony a vařte je 13-14 minut. Zatím rozehřejte olej na pánvi a nakrájené kuřecí kousky orestujte 4 minuty z každé strany. Krok 4: Makarony podáváme přelité omáčkou, navrch dejte lístky bazalky, kuřecího masa a parmazánu.

Zveřejněno 14. 5. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka s makarony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwJ4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka s makarony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwJ4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jurgen.k: značka? resp. výrobce? bude to moc dobré:yes: ale kdybych tam dala 200 ml klasického protlaku tak to bude špatně, proto se ptám na tu passsatu ( Valfruťáckou)

Eja57: Tak protlak který kupuji se dá i krásně nalít .. je sice hustší ,ale dá se to :-) :yes:

Dotaz - "protlak" - tím je myšleno co přesně? obyčejný protlak zcela jistě nenalijeme, to je kaše... myšlena passata???

yanull: ;-):yes: děkuji

casino: :-) Bohužel u nás v omáčce jím cibuli jen já :-D takže jí i vyndávám potom, nicméně jí krájím na velké kusy … Ono se toho dost vyvaří za tu dobu ,ale to už si každý může doladit podle svého, kdo jak jí má rád, hustší , nebo tekutější ;-):yes:

casino: no, já myslím, že kastrol = velká plocha dna, a dohromady 45 minut pomalého varu bez poklice to udělá "omáčkovité" dost...

casino: Svým postřehem s cibulí jste mne předběhl ;-) ale chválím autorovu pěknou fotografii :yes:

Celkově zajímavý postup :-O ale na mou chuť by ta omáčka byla patrně málo omáčkovitá (je v ní dost tekutých složek), leč mohu se mýlit :-)
***
bod 1 "... nakrájenou cibuli ..."
bod 2 "Před podáváním můžete vyndat cibuli,..."
No myslím, že Popelka by měla o zábavu postaráno, že ;-)

Tématické fráze:
italská rajčatová omáčka recept

Suroviny:
protlak rajčatový, máslo, víno bílé, cibule, česnek, bazalka čerstvá, maso kuřecí, sůl, těstoviny makaróny, bazalka čerstvá, parmazán

Přidat fotografie receptu