Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 490 kJ /
595 kcal
Bílkoviny0,56 g
Tuky65,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dědo, ty jsi hodnej, pohodil hlavou náš puberťáček Vojtíšek. Já, hodnej a proč ? Ty jsi nám koupil jibičku, pravil pubertálním slangem, tím nám myslel i ségru Verunku. Ne, ty jsem si koupil pro sebe. Ne, ne a skočil mi kolem krku, no, kolem krku, jako by do mne vrazil tank.
Vykuchané a opláchnuté pstruhy osuším a velice ostrým nožem projedu po páteři od hlavy k ocasu. Pstruha otočím a postup opakuji. Tak udělám z každého dva filety. Jak je vidět na fotografiích. Když na filetu zůstanou žeberní kosti, také je odkrojím, nebojte, nic to není. Ostrý nůž je zárukou a páteř vás při filetování nepustí zakrojit jinak. První se třeba nepovede, nevadí, sníme ho stejně. A jak praví moudro, opakováním se člověk učí. Jé, ryba, Verča hopsá po kuchyni, a dědo už bude oběd? Ještě ne, ty trdlo, je ráno. Jo, aha, to bude večer. Ne, to bude v poledne. A bude rybička s kaší, třeba s kaší. Krok 2: Na pečící papír dej polovičku másla, tj. 40 g, na to máslo polož rybu stranou s kůží, osol, přidej pepř a bylinky. Zabal do toho papíru jako dopis, já pro jistotu používám sešívačku na uzavření konců. Do trouby na střed vložíme plech a zahřejeme na 220 stupňů. Vložíme ryby a necháme 6-8 minut, podle velikosti ryb. Troubu vypneme a ještě 6 minut necháme dojít. Pokud někomu peče trouba hodně, dá 200 stupňů a občas zkontroluje proces pečení. Doporučuji každému kontrolovat. Krok 3: Hurá, už to je. Rybu vyndáme, položíme na talíř, odstřihneme okraj. Pozor, je tam horký výpek z ryby. Výpek opatrně vylijeme do talíře, papír rozstřihneme a rybu přendáme na talíř. Jako přílohu dáme vše, co je z brambor, kaši, vařené brambory, pečené brambory, krokety atd. Citron nesmí chybět, jak je komu libo. Výpekem přelijeme brambory nebo do něj namáčíme chleba,to je varianta ke krbu, tam ryby pečeme cca 5+5 min z každé strany na okraji krbu, bacha, aby papír neshořel. Dědóó, to je dobrota, chválí náš Vojtíšek, ale když mu něco moc nejede, tak mezi dveřmi poví: Bylo to dobrý. I to je pochvala.

Zveřejněno 16. 5. 2020

Poznámka autora jan.alois

Nejlepší příloha je pečený brambor a grilovaná zelenina - červená cibule na kusy, paprika barevná, nakrájet kousek cukety, čtvrtky rajčat. Na pánev dej trošku oliváče, rozpal, dej zeleninu, 3-4 minuty restuj, osol, přidej trochu balsamika a hotovo. Ten brambor a čtvrtka citronu tomu dají fazonu. Každá návštěva vás bude považovat za mistra kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Ex

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Ex

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zase další krásně napsaný recept, který vzbuzuje úsměv na tváři! :-K<3:-D Rybu v papilotě znám, ale už jsem jí dlouho (moc dlouho!) nedělala, tak děkuji za připomenutí! ;-):-8 Nějaký kousek kapra, pstruh i makrela už se v mrazáku třesou nejen zimou, ale i na to, aby byly snězeny, ;-):-D Tak někdo z nich půjde i do papírového futrálku. :-) Přeji pevné zdraví tobě i celé tvé rodině! :yes::-K:-K:-K

Suroviny:
pstruh, máslo, rozmarýn, sůl, pepř, citron

Přidat fotografie receptu