Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka hrníčková s čokoládou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dana Krupsova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 623 kJ /
5 168 kcal
Bílkoviny97,47 g
Tuky330,99 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 419 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy436,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousíčky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a prozatím odložíme do lednice. Žloutky ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně směs prošleháme, opatrně přimícháme pevný sníh z bílků a mandlové lupínky. Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem. Krok 2: Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Střídavě formu plníme světlým i tmavým těstem a prokládáme nalámanou hořkou čokoládou. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Po upečení formu zabalíme do vlhké utěrky a necháme chvíli vychladnout. Pak bábovku vyklopíme na tác a pocukrujeme.

Zveřejněno 18. 5. 2020

Poznámka autorky Dana Krupsova

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka hrníčková s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3KL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka hrníčková s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3KL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

mikklik: Dobrý den. Tahle bábovka opravdu nikdy nezklame. Po každé je za chvíli snědená. Po upečení nádherně voní. Ať se Vám podaří a ať Vám chutná:-):-)

Tak ta bude určitě moc dobrá, taky používám místo mléka vodu. Těsto je takové lehčí a více nám chutná. Stejně dělám i bublaninu na plech a vždy se povede.:yes: Dnes upeču, zrovna mi přišla hrozná chuť na bábovku.:-)

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, olej, voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, mandle, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu