Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková šlehačková bublanina

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 696 kJ /
2 556 kcal
Bílkoviny64,86 g
Tuky82,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 957 mg
Sodík 445 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy383,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny. Krok 2: Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny. Krok 3: Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a smetany. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Krok 5: Poklademe ovocem a dáme péct na 180’C cca 20 minut. Krok 6: Upečenost vyzkoušíme vpichem párátka. Krok 7: Necháme zvolna chladnout v otevřené troubě. Vyndáme tehdy, až se bude dát udržet pekáč v rukou.

Zveřejněno 25. 5. 2020

Poznámka autorky srettka

Inspirace u skvělé https://lateta.cz/

Bublanina je nejlepší z bezlepkových, co jsem kdy pekla. Hebká, vláčná a výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková šlehačková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvkA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková šlehačková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvkA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Bublanina je skvělá :yes: i z normální "lepkové" mouky, dělávala ji moje tchyně. Mouku dávala hladkou a cukr myslím práškový, ale to je celkem jedno.

Tématické fráze:
hebka bublanina se smetanou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, smetana ke šlehání, mouka, mouka, prášek do pečiva, esence vanilková, ovoce

Přidat fotografie receptu