Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní bylinkové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme maso, sůl, nasekané bylinky s hořčicí a posekanou cibulkou. Vypracujeme silnější placičky, které jemně obalíme v polentě. Krok 2: Na rozpálené teflonové pánvi BEZ oleje z obou stran osmažíme placky, které se mohou podávat s bramborami, pečivem, zeleninou či samotné dle vlastního výběru.

Zveřejněno 27. 5. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Tyto placičky jsou zdravé zejména pro tzv. Dietu č. 4 (šetřící dieta) při nedostatečné funkci slinivky. Samozřejmě jsou též bezlepkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní bylinkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3Al

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní bylinkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3Al

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: :-D:-D:-D:yes:

tejaja:
No, "odborník" bude zarytě mlčet, neb o jiné než polentě kukuřičné doposud neslyšel, že :-)

bofinka: Eja57: Ďakujem. ;-)
casino: Takže čo poradí odborník? ;-)

Existuje polenta taragna - pohankova mouka celozrnna + mouka kukuricna, jemnejsi verze pohankove polenty a pak jeste polenta taragna z ciste, celozrnne, hrube mlete pohanky, coz je ta puvodni verze, starodavna kase italskych horalu.
https://obiloviny.heureka.cz/foodish-pohankova-pol...

No, rozdíl mezi práškovou hořčicí (Colman's) a dionskou je asi takový, jako rozdíl mezi Wasabi práškem a strouhaným křenem...:-K

tejaja: pokud nahradit, tak maličko!!! dijonské

tejaja: Je to jen hodne jemne umlete seminko zlute korcice, ma tedy pouze jeji "stiplavou" chut.

magdalenka: :-D:-D:-D drc....

V surovinách pohanková mouka, v postupu obalíme v polentě....:-?
Ale jinak souhlas - hezký recept....

V surovinách je pohánková múka, v postupe polenta. Autorka sa vyjadrí?

Veľmi pekný recept, aj keď nepotrebujem nijakú diétu, chcela by som si recept vyskúšať. Opýtam sa ale, musí sa použiť anglická sušená horčica, alebo ju môžem nahradiť normálnou?;-)

Suroviny:
plec vepřová, tymián čerstvý, bazalka čerstvá, koření oregáno, cibulka jarní, hořčice sušená, sůl, mouka pohanková

Přidat fotografie receptu