Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med s pomerančem

Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních účinků na zdraví. Připravte si z nich právě teď domácí léčivý med.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Luucca Luucca

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 743 kJ /
5 914 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 473,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květy z pampelišek propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat. Krok 2: Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citrónovou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak do hrnce přidáme pokrájené pomeranče a citron bez peciček (jsou hořké). Krok 3: Necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí (dáváme pozor, aby se směs nepřipálila). Krok 4: Horký pampeliškový med plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, aby chytlo víčko.

TIP: Jak udělat pampeliškový med

Zveřejněno 30. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med s pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90B4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med s pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90B4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

griotka: děkuji, opraveno :yes:

V surovinách jsou dva pomeranče a citrón a v postupu nejsou vůbec uvedeny....

Suroviny:
pampeliška, voda, pomeranče, citron, cukr třtinový, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu