Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 283 kJ / 2 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 455,76 g |
Tuky | 114,43 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 18,57 g |
Postup přípravy
Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme a vyjmeme. Krok 2: Do výpeku přidáme kousky slaniny na kostičky a cibuli na jemno, orestujeme. Vrátíme maso zpět, přidáme lečo a protlak. Přilijeme vývar a maso vložíme do trouby na 2 hodiny na 180 °C. Kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
Ke konci přidáme papriku na kousky a necháme lehce podusit, aby byla na skus. Krok 3: Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky. Dochutíme solí a pepřem, pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží.
Zveřejněno 31. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánská pečeně z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A377
Moje poznámka
Cikánská pečeně z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A377
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 12 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 6 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 6 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 7 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 7 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 8 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 10 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 11 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
protlak rajčatový,
lečo,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibule,
vývar hovězí,
sádlo,
pepř
Komentáře (1)