Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánská pečeně z hovězího masa

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luucca Luucca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 283 kJ /
2 936 kcal
Bílkoviny455,76 g
Tuky114,43 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 2,56 g
Sůl6,00 g
Sacharidy18,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme slaninu na dlouhé pásky a prošpikujeme hovězí maso.
Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme a vyjmeme. Krok 2: Do výpeku přidáme kousky slaniny na kostičky a cibuli na jemno, orestujeme. Vrátíme maso zpět, přidáme lečo a protlak. Přilijeme vývar a maso vložíme do trouby na 2 hodiny na 180 °C. Kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
Ke konci přidáme papriku na kousky a necháme lehce podusit, aby byla na skus. Krok 3: Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky. Dochutíme solí a pepřem, pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská pečeně z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A377

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská pečeně z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A377

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hovězí zadní, slanina, protlak rajčatový, lečo, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, cibule, vývar hovězí, sádlo, pepř

Přidat fotografie receptu