Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 210 kJ /
528 kcal
Bílkoviny20,83 g
Tuky13,17 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm cibuli do zlatova, přidáme mouku, zasmahneme a přidáme papriku, promícháme, rychle podlijeme studeným masovým vývarem (nebo jen vodou) a prošleháme, abychom měli polévku pěkně hladkou. Krok 2: Přidáme brambory, přivedeme k varu a zároveň přisolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti a prolisujeme česnek. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme i vepřové maso, přivedeme k varu, dochutíme a vaříme pomalým varem společně max. 5 minut, jen aby se chutě spojily a zároveň aby se maso z konzervy zcela nerozvařilo. Na konci varu přidáme i majoránku. Krok 3: Polévka je výborná, a pro ty, kteří mají doma vepřové konzervy, je to tip na opravdu rychlou a vydatnou polévku.
Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.

Zveřejněno 1. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7D2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7D2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

JanaDorazinova: Jani, já zase jsem "polévková", ale nevadí mi jíst stejnou polévku i dva - tři dny za sebou, protože vařit jednu porci polévky prostě neumím. ;-):-D:-D:-D Já si dělám svoje vepřovky až v posledních letech, dokud sem chodily ty "čínské", které mi kdysi moc chutnaly, tak jsem maso nezavařovala. ;-) Zato jsem jich mívala (těch čínských vepřovek) vždy několik doma v pohotovosti, ony se fakt hodily na leccos. Ale kdo zná nějakou současnou lepší vepřovku, tak jí může taky použít na různé vaření. Ty domácí vepřovky si dělám do menších sklenic, což se pak dá snadno sníst a nejsou zbytky atd., a to je pro samotného "člobrdu" výhodné. ;-):-8 Děkuji ti za komentář a měj se moc hezky! :-K:-K:-K

Kdysi nám ji mamka hodně vařívala. To byla ještě vepřová konzerva plná super masa, ale i dnes ji běžně používám třeba do rizota a do polévky ne jen proto, že polévky vařím minimálně :-):yes:

Suroviny:
konzerva vepřová, cibule, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar hovězí, brambory, česnek, sůl, pepř, majoránka, kmín celý

Přidat fotografie receptu