Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlové šišky s ořechy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 081 kJ /
975 kcal
Bílkoviny30,25 g
Tuky3,40 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy199,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a uvaríme na pomalom ohni. Necháme zakryté vychladnúť. Krok 2: Pšeno zmiešame s najemno nastrúhanými zemiakmi, múkou, orechami a štipkou soli. Vypracujeme cesto (ako klasické zemiakové cesto). Krok 3: Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyšúľame na hrúbku cca 2 cm a narežeme na dĺžku asi 6 cm. Krok 4: Šišky varíme vo vriacej vode asi 4 minúty.
Potom ich vyberieme dierovanou naberačkou a dáme na taniere. Krok 5: Polejeme tekutým medom a posypeme strúhanou čokoládou.

Zveřejněno 3. 6. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z jednej knihy, len som si nepoznačila názov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlové šišky s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvnE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlové šišky s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvnE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: Anička, je to dobré a nie je to veľmi sladké, pretože je tam iba med na poliatie. Maslo by som nedávala, med je tekutý a stačí to. ;-) Pri jedení pekne obalí šišky, maslo fakt netreba.;-)

tejaja: TEREZKO, To může být moc dobré, ale já bych si tam přidala i trochu máslíčka, linii už stejně nezachráním! :-D;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
jáhly, voda, brambory, mouka celozrnná, ořechy mleté, sůl, med, čokoláda

Přidat fotografie receptu