Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ze slezinek vyřízneme zbytek bránice, opláchneme, podélně rozřízneme napůl a napříč krájíme centimetrové kousky. Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme slezinky a prudce zarestujeme. Krok 3: Podlijeme bujónem, přidáme tymián (nejlépe sušený, je aromatičtější) a dusíme. Krok 4: Hotové slezinky osolíme, opepříme, zahustíme roztřepkou (záklechtkou) z hladké mouky, přidáme nastrouhaný česnek a provaříme. Podáváme s dušenou rýží.

Zveřejněno 27. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Dostal jsem chuť na dušenou rýži, jenže co k ní? U řezníka mi cvrnkly do nosu tři vepřové slezinky a večeře byla jasná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLZD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLZD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Minulý týden jsem recept vyzkoušela, Jendo, máš ode mně jedničku:-! Opravdu moc dobré, já sleziny zpravidla peču na sádle, ale tvůj recept zařazuju do jídelníčku.

Včera jsem vařila slezinu podle tohoto receptu a byla to velká mňamkawww.toprecepty.cz

Jeníku,Tebou připravené slezinky vypadají moc dobře:-KHezký receptík na velice chutné,leč opomíjené jídlo:-p+8:yes:

Už jsme je dnes koupili, a zkusíme to taky uvařit, doufám, že to bude mňamka...

Jendo:-)slezinky:-p:-p:-p.Mě už necvrnkly do nosu pěkných pár let,škoda přeškoda;-(.Asi budu jezdit řezníkovi do Příboru;-).Tvůj recept vypadá moc pěkně a jedle:-p-ukládám a nezapomenu;-).Já můžu slezinu na skoro každý způsob a tak ti už těď posílám boďku za tu dobrůtku na obrázku:-p a těším se až seženu a uvařím:-)

Jo, vlastně byly tu jiné fotky, ale já nepoznala, že to byly ledvinky :-D..asi proto, že nedělám často ani jedno ani druhé. Vnitřnosti u nás nejdou na odbyt.

Jani R., rozhodně mi slezinky chutnají víc, než dušená vepřová játra, která je moc krupicovitá. Samozřejmě je to věc názoru a chuti.;-):-))

Díky, Bibi, už jsem to opravil.;-)

A já mám pocit, že před chvílí tady byly jiné fotky!!:-O

Jeníku, tak sem volaaká zmetěná-jsou to slezinky, nebo ledvinky:-?v názvu je slezinka a pod velkou fotkou ledvinka;-), to jsi se asi přepsal, nebo kdo ví, na co si myslel viď:-O vypadá to moc dobře a dávám bodíka:yes:

Já jsem slezinu jedla jednou, ale nedělala nikdy. Popravdě, příjde mi to, jak žvýkačka:-/

Jendo, ty máš nějaký zvláštní nos a jen na dobroty :-) Už jsem slezinu nedělala strašně dlouho, ale jak vidím tu tvoji na talíři, tak jsem na ni dostala fakt chuť :-)Bodík:yes:

Tématické fráze:
vepřové ledvinky na cibulce, ledvinky na cibulce, jak vypadá tymián, recept na vepřovou slezinu, slezinkovy gulas, recept na vepřové ledvinky na cibulce, veprove vnitrnosti, co se vari ze sleziny, vepřové na tymiánu, vepřová slezina-recept, slezina-recept, dusena jatra na cibulce, recebty naslezina, jak se vaří slezina, dusené vepřové játra, recepty-slezina, vepřové na cibulce, vepřové ledvinky dušené, ledvinky na cibulce recept, jak připravit vepřovou slezinu

Suroviny:
slezina vepřová, cibule, tymián, česnek, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu