Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem

Králičí maso je v naší kuchyni hojně užívaným druhem masa. Zpravidla však potřebuje úpravu, která zachová jeho šťavnatost. Nasolené maso tedy pečeme podlité vývarem, během pečení jej přelíváme a na konec k němu přidáme i zelený chřest k osvěžení.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby naložení masa

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 826 kJ /
436 kcal
Bílkoviny2,90 g
Tuky46,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso důkladně osolíme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc uležet. Před přípravou maso omyjeme, osušíme, opepříme a na hluboké pánvi prudce z obou stran osmahneme. Krok 2: Maso s trochou vypečeného sádla přendáme na hlubší pekáč, přidáme bobkové listy, jalovec a podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a necháme v troubě na 180 °C péct cca na 1,5 hodiny, během níž maso občas podlijeme výpekem, případně dolijeme trochu vývaru/vody. Nakonec z pekáče sundáme alobal a dopečeme doměkka tak, aby maso chytlo zlatavou barvu. Krok 3: Chřest omyjeme, odřízneme spodní čtvrtinu výhonků, škrabkou ještě očistíme zbylou část. 
Pár minut před vyndáním masa z trouby přidáme chřest a necháme ho změknout, ale ne převařit. Chřestem šťáva získá i jeho jemnou příchuť.

TIP: Jak dokonale upéct králíka

Zveřejněno 5. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M32P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M32P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

cathleen: Dík za vysvětlení, já to několikrát zkoušela a nic. ;-):-8 Tak fajn, že vím proč mi to nešlo, moc děkuji za koment a zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: v přidávání odkazů je nějaká chyba, nejde to. Ale už se to řeší ;-)

Casino: nejde mi přidat odkaz, nevím proč, vždy mi to šlo bez problémů. Jedná se o recept tuším že z úterý, je pod názvem
Pečená krůtí stehna.

A abych vám usnadnila hledání, tady máte kopii toho textu:

MamlajdaD
2. 6. 2020 14:04:21
Lenka Škulinová: Moc pekně to na talíři vypadá, recept je dobře popsaný a moc si cením té vysvětlující poznámky o malém použití tuku. :yes::-K Prosím, pište to do poznámky vždycky, užiatelé si to nemusí, v tom množství receptů zde, pamatovat. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

casino: No nechtělo se mi ten recept hledat, že? Ale co mi tedy zbývá, když jste tak zvědavý. Lenka Škulinová asi ví, co jsem myslela, ale aby jste neřekl, tak to najdu, co bych pro vás neudělala? ;-):-D:-K

MamlajdaD:
No, když už se posýpáte popelem;-) tak by asi nebylo od věci dát sem odkaz na nezmíněný recept, že :-)
Zdravím na stotisíckrát... :-8

Recept se mi líbí a králičí maso mám moc ráda. ;-):-K Omlouvám se za svou, sice dobře míněnou radu u jednoho z předchozích receptů, ale vidím, že to nebyla dobrá rada a zvedla vlnu dalších, zase jiných reakcí. To jsem opravdu nechtěla. :-(
Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
stehno králičí, bobkový list, jalovec, vývar masový, sůl mořská, pepř mletý, sádlo, chřest

Přidat fotografie receptu