Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem
Králičí maso je v naší kuchyni hojně užívaným druhem masa. Zpravidla však potřebuje úpravu, která zachová jeho šťavnatost. Nasolené maso tedy pečeme podlité vývarem, během pečení jej přelíváme a na konec k němu přidáme i zelený chřest k osvěžení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 826 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,90 g |
Tuky | 46,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Pár minut před vyndáním masa z trouby přidáme chřest a necháme ho změknout, ale ne převařit. Chřestem šťáva získá i jeho jemnou příchuť.
Zveřejněno 5. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M32P
Moje poznámka
Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M32P
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 6 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 11 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Khulali před 1 hodinou
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 2 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 3 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 4 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 4 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 6 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 6 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
bobkový list,
jalovec,
vývar masový,
sůl mořská,
pepř mletý,
sádlo,
chřest
Komentáře (6)