Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí balíčky plněné vinnou klobásou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 205 kJ /
2 439 kcal
Bílkoviny95,05 g
Tuky216,39 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 814 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,21 g
Sacharidy26,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu klademe opláchnuté a osušené listy baby špenátu, zbavené dlouhých stonků. Na listy dáme půl plátku sýru a 1/3 vařeného vejce (není nutné, ale zbylo, tak se hodilo). Krok 2: Takto obložené maso stočíme a svážeme kuchyňským provázkem. Každý balíček lehce poprášíme moukou.
Rozpálíme větší hlubokou pánev, dáme máslo a olej a zprudka všechny balíčky opečeme z obou stran. Aby tuk neprskal, vhodíme do něj špetku soli. Opečené balíčky podlijeme vývarem a přiklopené podusíme asi 8-10 minut. Před podáváním přestřihneme a vytáhneme provázek. Krok 3: Podáváme s bramborovou kaší, politou máslovou šťávou z výpeku a doplníme salátem dle chuti. Muži většinou dostanou na porci 2 ks a ženám stačí 1 ks.

Zveřejněno 7. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí balíčky plněné vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OvL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí balíčky plněné vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OvL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízky stehenní, klobása vinná, špenát baby, sýr chedar, vejce, koření steakové, koření, mouka hladká, máslo, olej, vývar

Přidat fotografie receptu