Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 493 kJ /
2 030 kcal
Bílkoviny90,75 g
Tuky152,04 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 2,77 g
Sůl6,90 g
Sacharidy47,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou.
Slaninu nakrájíme na menší kostky, pórek na kolečka. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu, krátce osmahneme a vložíme játra. Prudce je orestujeme, přidáme pórek, oregano, podlijeme vínem a dusíme za občasného promíchání doměkka. Jablka nakrájíme na menší kousky a krátce před koncem přidáme k játrům. Měla by zůstat pevná, nerozvařená. Ochutíme solí a pepřem. Krok 3: Jako přílohu jsem zvolila polentu, kterou jsem zjemnila smetanou.

Zveřejněno 7. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpPY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, slanina anglická, jablko, pórek, víno bílé, koření oregáno čerstvé, sůl, pepř bílý mletý, olej

Přidat fotografie receptu