Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-citrónová bábovka

Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na sváteční snídani nebo třeba k nedělní kávičce je jako dělaná.

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Manavalu Manavalu

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 592 kJ /
3 249 kcal
Bílkoviny93,17 g
Tuky107,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 984 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy453,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr, tvaroh, smetanu a změklé máslo vyšleháme. Bílky dáme zvlášť a se špetkou soli je vyšleháme v tuhý sníh. Krok 2: Vmícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme rum, šťávu z citronu a citronovou kůru. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Krok 3: Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme na 180 °C asi 50 minut.

TIP: Návod, jak připravit formu na bábovku, aby šla jednoduše vyklopit

Zveřejněno 9. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-citrónová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-citrónová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA6W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, tvaroh polotučný, smetana 12%, máslo, vejce, rum, citron, kůra citronová, sůl, kypřící prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu