Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s provensálským kořením

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 146 kJ /
1 708 kcal
Bílkoviny327,41 g
Tuky36,41 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,87 g
Sacharidy15,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a z obou stran důkladně posypeme provensálským kořením. Papriku omyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na proužky, oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na rozpáleném oleji maso rychle opečeme a položíme na nakrájenou šalotku do pekáčku. Přidáme papriku a koření. Krok 3: Do výpeku z masa přidáme rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme vodou, přivedeme do varu a tuto šťávu nalijeme na maso do pekáčku. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi hodinu nebo dokud maso není měkké. 

Zveřejněno 9. 6. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Místo bujónu lze samozřejmě použít vývar, je-li po ruce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s provensálským kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGkM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s provensálským kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGkM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule šalotka, paprika čerstvá oranžová, koření provensálské, tymián, bujón zeleninový, olej rostlinný,

Přidat fotografie receptu