Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopené brambůrky s Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 668 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny56,70 g
Tuky65,95 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,78 g
Sacharidy125,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, malé necháme celé, větší překrojíme a rozložíme je do máslem vymazaného pekáčku. Krok 2: Bohatě je posypeme nasekanou cibulkou a přelijeme smetanou, ochucenou kořením a solí. Krok 3: Povrch pokryjeme nakrájeným vyzrálým Hermelínem a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autorky Marta

Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Zdroj: recept je z letošního kalendáře - Bramborová kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopené brambůrky s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopené brambůrky s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7k

Komentáře (9)

Jednoduchá mńamka!!!:-))Posílám bodík,fakt BOŽÍ!:yes::yes::yes:

Katushko:-), brambory určitě nemusí být vařené ve slupce (ale ve slupce jsou asi chutnější;-) a miska může zůstat odkrytá, brambory se zapékají krátce.

Vypadá to nádherně:) Měla bych jen 2 dotazy, předtím, než se do toho pustím. 1. Zda je nutné vařit brambory ve slupce - popř. k čemu to je lepší, 2. Jestli mám při zapékání mít mísu přikrytou nebo odkrytou - bojím se aby se sýr nespálil. Děkuji:)

:yes:

Mňam, já mam na to chuť :)

Bibi, jsem moc ráda, že vám chutnalo :yes:, s výraznou nivou to také musí být :-p:-p a dík za fotečku.

Tak jsem Marti fakt nevydržela a udělala je hned k večeři a nezbyl ani špinavej talíř(ten vylízali pidi) a klidně řeknu delikatéza. Byl jeden problém, že jsem měla jen jeden hermelín, tak jsme ještě nastrouhala kousek nivy. Boda jsem dala už včera-nejraději bych dala dalšího a tak jsem ti přidala aspoň fotku.;-)

Teda Marti, to je něco úúúžasnýho a už vidím, že to bude k večeři, pokud možno, ještě dnes-dýl to nevydržím:-D Jasnej bodík:yes:

Také dobrý nápad:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
brambůrky, utopené brambory, recepty s hermelínem, male bramburky, utopené brambory s hermelínem, utopene brambory v hermelinu, recept na malé brambůrky, bramburky ze slupek od brambor, utopené brambory recept, ražničí z trouby, jídla s hermelínem, slozeni bramborových bramburek, hermelín v bramburkach, zapečené malé brambůrky, bramburky ze slupek, malé brambůrky z trouby, malé brambůrky recepty, bramburky ze šlupek od brambor v troubě, soukupovy utopené brambory, cuketové brambůrky

Suroviny:
brambory, cibulka, sýr hermelín, smetana zakysaná, pepř mletý, koriandr sušený, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu