Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtguláš bez smetany

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vendula.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 410 kJ /
337 kcal
Bílkoviny8,94 g
Tuky0,80 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10 minut, poté zaprášíme sladkou paprikou a mícháme ještě 2 minuty. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme nakrájené brambory, které necháme 15 minut vařit. Po uvaření buřtguláš dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a chilli (podle chuti). Krok 3: Nakonec zahustíme tmavou jíškou.

Zveřejněno 15. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtguláš bez smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pylm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtguláš bez smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pylm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Eja57: Evička nie, to je asi len odtieň, pretože som fotila bez blesku. Robila som podľa receptu, nič som nepridávala. ;-)

tejaja: Terezko, to co tam asi na dvou místech vykukuje zeleného je paprika? Já ji tam občas dávám, chutná nám to, proto mne to napadlo.

Klasika, mne vyhovovalo práve to "bez smetany". Inak k tej kvapke oleja, ja to nechápem doslovne, ale tak, že toho tuku dáme málo. Ja osobne v kuchyni "šetrím" dvoma surovinami: tukom a soľou. Skutočne cibuľa nemusí v tuku plávať. Ale kto potrebuje, nech si ho dá podľa seba. ;-) Fotku prikladám. :-K

Vendula.: z nás má asi druhé Vánoce, že :-8
***
ad. cibule:
Bych na "kapce" tuku popustil buřtíky a cibuli přidal později...
V poslední době praktikuji radu neznámé kolegyně a cibuli smažím velmi, velmi pomalu na nízkém plameni takřka bez míchání :yes: (samozřejmě ne vždy)
No, byl bych potěšen když se mi kolegyně ozve, neb bych ji rád blahořečil :-K a třeba se dočkáme dalšího sloupu na Staromáku...;-)
***
Dajda:
Já su stará konzerva;-) a než např. takovéto inovativní perly https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov... ;-( tak raději setrvám u tradičních postupů :-)

magdalenka: Možná dají, ale jen ve speciálním hrnci s hodně nepřilnavým povrchem, a ještě se kuchař od toho hrnce nesmí hnout! :-O Taková péče se nejspíše při vaření buřtguláše nepředpokládá. ;-)

tejaja: Zase bojuju s větrnými mlýny, co? Že bych sem vložila buřtguláš bez smetany, ale zato s kapkou mléka? (!) :-D

casino: dajú sa na kvapke oleja osmažiť 3 cibule?

Dajda: ;-):-) Tvoje recepty sa mi páčia a že nemajú fotku, to je predsa nie podstatné, niekto uvarí a doloží. Ja som to myslela všeobecne, nenarážala som na teba. ;-) Proste recept bez fotky je pre mňa výzvou. ;-)
S druhou časťou komentáru úplne súhlasím. Lenže si všimni, koľkokrát práve tie duplicitné recepty majú spústu palcov nahor, takže sú vlastne inšpiráciou pre vkladanie dookola. ;-)

tejaja: Ano Terezko, moje recepty jsou bez fotky, ale doufám, že se nedopouštím duplikátů. A pokud se mi to stane, tak požádám - i já casino - o smazání. Nemám s tím problém.

casino, tejaja: Co se týče diskusí, že do svíčkové nebo hamburské nepatří hořčice a do "pravého" pokrmu to a to, protože to tak někdo napsal před půlstoletím do norem, nebo to tak dělají Italové, tak mi to přijde trochu nepatřičné, protože kdybychom se toho drželi, tak se kuchařské umění nebude vůbec rozvíjet, a to by byla škoda. Recept není zákon, už to píšu asi podesáté. Takže inovace do nových receptů rozhodně ano, ale my tu máme mnoho receptů, které jsou naprosto totožné, ingrediencemi, gramáží i postupem (zkuste si třeba najít, kolikrát tu je skvělý moučník, který se drží na 2. místě TOP - a všechny duplikáty byly přidány až post) snad jen tu fotku mají jinou. No a kdybychom ty duplikáty odečetli od celkového počtu 60 tisíc receptů, tak by jich bylo o hodně méně. :-O Už mi casino rozumíte?

Dajda:
No, moc vám nerozumím..., ale mně splasklo minimálně 3x, pokudměpaměťneklame :-) a nechat smáznout rcp, když se posléze ukáže jako duplicitní, mi nečiní vůbec ale vůbec ani ty nejmenší problémy, že :-K

Nooo, možno, keby sa venovala rovnaká pozornosť tým receptom, ktoré sú jedinečné ako tým "duplikátovým ", ubudlo by ich. :-) Je tu veľa receptov, ktoré sú výborné, ale ako sa u nás hovorí, ani pes po nich neštekne. Kým sa ale venuje pozornosť receptom, ktoré sú známe, opakujúce sa, lebo ich všetci poznáme, tak to tak bude. Stačí, že niekto v nejakom tradičnom recepte zmení niečo podľa svojej chuti, dostane iný nápad, myšlienku...a už sa naň strhne búrka, že toto tam patrí, toto tam nepatrí...a čo už recepty, ktoré nie sú obvyklé...prejdú bez pozornosti. Robila som niekoľko z nich, tie, ktoré nemali fotku, a až na jeden prípad nesklamali. Nebudem menovať, aby sa niekto neurazil. Ale skúsme venovať pozornosť tým netradičným, ktoré určite obohatia náš jedálniček. Podľa môjho názoru, pokiaľ jedlo neuvarím a neochutnám, ťažko môžem hodnotiť, nech je fotka akokoľvek krásna. Nájdime akúsi rovnováhu a tých dookola sa opakujúcich ubudne. ;-)

casino: 60 tisíc receptů tu sice je, ale zkuste to číslo vydělit těmi duplikáty a hned Vám splaskne. :-O Vlastníkům stránek to sice nevadí, a dokonce to vítají, ale než přidat recept, který tu už je minimálně 10x, a k tomu stáhnout cizí fotku ..........

Eja57: Právě takhle přidávám kapku mléka. Jídlo zjemní, zvláště když přidávám pálivou papriku.

magdalenka:
Možná je to netradiční, ale proč ne? :-)
***
A co se týká "podobných" receptů, tak iks krát tu bylo zmiňováno, že vlastníci stránek nejsou proti8-(
Je tu skoro 60.000 receptů...
...no, kdo z vás to má, přátelé :-8

"Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). " - Takýto postup mi príde dosť netradičný, pri použití 3 ks cibule.

srettka: dámy, NIKDY jsem do buřtíkového guláše nedávala smetanu...až jsem jednou tady na TOPkách narazila na "se smetanou"...ALE - dávám fakt maličko, cca tak 1 KL na porci smetany ke šlehání...zkuste, opravdu ( ale pokud dáváte majoránku tak tu smetanu ne, neladí to...)

Suroviny:
buřt, brambory, cibule, voda, paprika sušená sladká, sůl, pepř, chilli, olej, jíška

Přidat fotografie receptu