Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčkové karbanátky II.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 208 kJ /
528 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 497 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pripravíme si veľmi hustý bešamel, množstvo podľa počtu fašírok, ktoré chceme pripraviť. Kaša má byť lepivá, aby sa dali formovať jemné kolieska. Bešamel dochutíme soľou, korením, pridáme 1 surové vajce, všetky vajíčka uvarené na tvrdo a posekané na kocky, opäť množstvo podľa množstva pripravovaných fašírok a chuti. Krok 2: Všetko spolu poriadne premiešame a v prípade, že zmes bude príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v stúhanke a vyprážame na oleji.

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autorky tejaja

Približné množstvá ingrediencií na bešamel : 5 lyžíc oleja, 5 kopcovitejších, teda nie zarovnaných lyžíc múky, 2 dl mlieka.

Z tohto množstva ( + ostatné ingrediencie ) vyjde približne 6 fašírok , podľa veľkosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčkové karbanátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/volM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčkové karbanátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/volM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Majka (neregistrovaný/á), robím to od oka, nikdy nevážim, ale teraz som to urobila, aby som mohla odmerať, dám do mrazáku :-D:-D:-D
Takže asi takto : 5 lyžíc oleja, 5 kopcovitejších, teda nie zarovnaných lyžíc múky, 2 dl mlieka. Miešať, kým nie je hustá hmota.
Ako hustá asi má byť je na poslednom obrázku, sfotila som to. Netreba trojobal, stačí obaliť v strúhanke. ;-);-);-)

Tejaja, kdybych chtěla zkusit podle receptu karbanátky udělat, z kolika oleje, mouky a mléka si mám připravit bešamel na ty čtyři uvařená vajíčka? O počet porcí mi ani tak nejde, jen o to, aby se mi taky neroztekly. Děkuji Vám za odpověď.

Jestli jsem soudná, nechť posoudí jiní, nezkušená v kuchyni ale ne:-). Mám dvě děti a vařím denně nějakých patnáct let. Je ale moje chyba, že jsem nepoužila trojobal...
Nicméně... mohla jsem vyzkoušet nejprve usmažit jeden karboš a pak hodit na pánev všechny. Jelikož jsem je začala smažit všechny najednou, už nebylo co zachraňovat.
No, a zizala se může plácat po ramenou, jak si nahonila ego nad jedním posteskem o zkažených karbenátkách. ;-) doufám že jí to udělalo aspoń dobře když už nic jiného. :-p

Majko (nereg), jako nezkušená hospodyňka bych si nevybrala recept, kde nejsou přesné ingredience. Souhlasím s tím, že by tam být mohly.

Většinou mladé a začínající hospodyňky ten odhad nemají, nemají zkušenosti,takže o případné neschopnosti bych nehovořila. Třeba Lucie soudná je, ale je nezkušená. Někdo ani třeba neví, jak se připraví bešamel. Každý jednou začínal. Možná by mohl být recept upřesněný, kolik mouky a mléka na ty 4 vajíčka a kolik je to asi porcí.

Lucie (nereg), každá soudná a alespoň trochu schopná hospodyňka by si v takovém případě poradila. Když dělám neznámý recept, nikdy nesmažím nebo neupravuju vše najednou, ale vždycky udělám jeden zkušební kousek a pak podle situace doplňuju něčím, aby výsledek byl optimální. To, že plýtváte potravinami a všechno raději vyhodíte do záchodu než byste se tím více zabývala, svědčí spíš proti vám než proti receptu :-/

Dneska jsem je dělala k obědu... domácí vajíčka, šunka, pro barvu trošku mrkve, česnek, majoránka. Bohužel jsem se vydala po méně složité cestě a neobalila jsem v trojobalu jak radí stejný recept na který odkazuje cathleen, ale jen ve strouhance jak píšete vy. Trpce lituju, všechno letělo s velkou pompou do záchodu, jelikož se karbenátky na pánvi rozpustily v jednu lepivou hnusnou hmotu. Mi se to moc nezdálo obalit bešamel jen ve strouhance, ale tak nějak jsem vám věřila, když to máte na fotkách hezký... :-((

Janička, my sme teraz v Prahe, u dcérky Janky, takže sme početnejšia rodinka :-D

Teda, Terezko, koukám, že ty máš dnes chodů, jako na hradě!!:-O To všechno sníte?:-O

Tyhle karbanátky máme moc rádi, a tady je podobný recept, vhodnější pro nezkušené a pro muže u plotny (jak psal Tonda:-)) )http://www.toprecepty.cz/recept/4585-vajickove-kar...:yes:

Tématické fráze:
vajíčkové recepty, vajíčkové karbanátky, vajickove karbenatky, vajíčková jídla, karbanátky z vajíček na tvrdo, vajíčkové fašírky, vajickove jidla, vajickove karbenatky recept, vajickovy karbanatek, vaječné fašírky, vajecne karbanatky, vaječna faširka, bešamel do vaječných karbanátků, vajíčkové karbanátky recept, vajíčko na tvrdo, vajcove karbanatky, majka soudna, trojobal na karbenátky, recept s vajickem na tvrdo, kabranátek z vajíček

Suroviny:
mouka, mléko, olej, sůl, pepř mletý, vejce, vejce

Přidat fotografie receptu