Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 760 kJ / 3 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,56 g |
Tuky | 164,89 g |
Vláknina | 72,71 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,32 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 390,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy a cca 100 g dáme vedle na podsypávání. Do malé misky dáme 50 ml vlažného piva, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a nadrobíme droždí. Promícháme, zakryjeme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: V míse promícháme mouku se solí, přidáme kvásek, vlahé pivo,1 žloutek a rozpuštěné, zchladlé sádlo. Vařečkou zpracujeme těsto, pokud je potřeba, podsypeme po částech moukou, kterou jsme odložili, podle savosti mouky je někdy potřeba přidat víc. Těsto je krásně hebké, nechytá se na mísu, ani na ruce. Dáme v misce zakryté vykynout, trvá asi 20-30 min. Promícháme a necháme znovu vykynout - kyne velmi rychle. Zapneme troubu na 180° C.
Krok 3: Než těsto vykyne, dáme na sádlo usmažit dohněda jemně nasekanou cibuli, přidáme pokrájené zelí, dle chuti a zvyku osolíme, dáme kmín, cukr a zelnou vodu (nebo ocet). Zelí podusíme doměkka, zaprášíme lehce moukou, smícháme s uzeným masem, nakrájeným na kostičky a opečeným na pánvičce. Hotové zelí necháme vychladnout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, nemusíme ani rozvalovat, jen dáme díl na desku a rukama roztáhneme na plát. Z plátu vykrojíme 3 kolečka o průměru cca 12 cm a ze zbytku uděláme kuličku, roztáhneme na stejně velké čtvrté kolečko. Rozdělíme i náplň na 4 díly a z každého dílu dáme 1 lžíci náplně na vykrájená kolečka. Těsto přehneme, utvoříme kapsu, přendáme na plech vyložený podložkou nebo papírem. Budeme mít 2 plechy, na každém 8 kapsiček, které potřeme pivem, posypeme hrubou solí a celým kmínem. Dáme do trouby a pečeme dorůžova 25 minut (podle trouby).
Zveřejněno 18. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné kapsy z pivního těsta a něco navíc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3zQ
Moje poznámka
Zelné kapsy z pivního těsta a něco navíc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3zQ
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 14 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 16 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 11 minutami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 12 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 7 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 7 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 8 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 8 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 9 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 10 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 12 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hladká,
sůl,
sádlo,
pivo světlé,
droždí,
cukr,
zelí kysané,
krkovice uzená,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
ocet,
mouka
Komentáře (10)