Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka za 30-40 minut

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

FHOBEY FHOBEY

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 753 kJ /
4 243 kcal
Bílkoviny74,12 g
Tuky147,36 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 481 mg
Sodík 409 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy647,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Krok 2: Vložíme do trouby předehřáté na 175-180°C a pečeme 30-40 minut.

Zveřejněno 18. 6. 2020

Poznámka autorky FHOBEY

Ať vám chutná!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka za 30-40 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9BZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka za 30-40 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9BZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Přicházím jako nový návštěvník TOPek a chci upéct bábovku - tento recept je na ráně, protože je poslední....čtu poslední diskuzi a neznám celou historii, tedy že...
- vstupně naprosto nepoužitelný recept zralý na smazání moderátorkami
- někdo vloží foto na "skvělý recept" a tím pádem se mazat nemůže
- následná diskuze je přeložena jinam
- diskuze 2. pokračuje, míchá se, šlehá se...autorka má mega sledovanost receptu...
Jdu se podívat do sešitku po babičce na nějaký recept na bábovku....

JanaDorazinova: Mně je to celkem jedno, jedna jste míchala, druhá šlehala , ale ty konktrétně píšeš, kopíruji: šlehala jsem žloutky s cukrem
Takže to nemohla šlehat Baruška u sebe doma. Ještě píšeš, že jsi použila blesk, tak jsi fotila svoji šlehanou bábovku. Takže ne podle tohoto receptu.:-((

magdalenka: Mohlo by to odpovedať času, ktorý píšeš. To viem podľa toho, kde ho mám napísaný a v ktorom zošite. :-D
bofinka: Samozrejme, máš pravdu. ;-)

Merylas: tak to udělala právě Bára. Rozdíl? Měla ji vyšší než já :-D

bofinka: a to máte svatou pravdu: když potřebuji něco speciálního, jdu zde nejdřív po jménech, málokdy primárně po receptech.:-K

tejaja: Ale v kazdem pripade je rozdil, zda napiseme, ze ingredience DOBRE promichame, nebo jenom smichame a dame do trouby. Top Recepty si hala-bala recepty nezaslouzi, myslim si, ze urciteho standartu kvality uz davno dosahly ;-)

:-Kmagdalenka: bodejť by nebyl rozšířený, vždyť je to základní olejové těsto, generacemi prověřené. Lišit se může leda v tom, dám-li o vejce víc či míň:-):-)

Já fakt nemám slov.. Lidi, vzpamatujte se už, nebo vám to fakt zůstane..

tejaja: máš pravdu, tento recept je značne rozšírený, ja ho pečiem aj v muffinových formách, prekladám s ovocím (broskyne z kompótu chcú deti) alebo dám kúsok čokolády, džem... Najčastejšie však ako bublaninu s ovocím. Asi v 18-ke som ho niekde získala.

Eja57: :-D:yes: ;-)

:-D:-D:-D:-// tenhle recept má asi nějaké magické kouzlo...už jednou skončila diskuse v "koši" ....

Nerobievam stále rovnakú bábovku, striedam ich. Mám roky recept skoro totožný ako tento, len dávam 4 vajcia: https://www.toprecepty.cz/recept/2574-hrnickova-ba... Zmiešam všetko naraz. Z tohto cesta robím aj koláč s ovocím, alebo dvojfarebný, len ho vylejem na plech. ;-)

JanaDorazinova: A pokud budeš chtít vědět, proč jsem ti dala palec dolů, tak proto, že jsi nepostupovala podle receptu, ale podle sebe a ani jsi to tu nezmínila. Mělo se jen vše smíchat dohromady a vložit do trouby.
:-((

JanaDorazinova: "... prší, je blbé světlo, ...blesk..."
No, u vás by se mohl učit i ten jehož jméno se nevyslovuje a je k smíchu celému společenství, že :-D
***
...ale třeba to jsou kousky kůrky které se do řezu dostaly při krájení bábovky :-K

JanaDorazinova: Aha, takže žádný postup dle receptu. :-((

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu