Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka za 30-40 minut

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

FHOBEY FHOBEY

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 753 kJ /
4 243 kcal
Bílkoviny74,12 g
Tuky147,36 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 481 mg
Sodík 409 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy647,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Krok 2: Vložíme do trouby předehřáté na 175-180°C a pečeme 30-40 minut.

Zveřejněno 18. 6. 2020

Poznámka autorky FHOBEY

Ať vám chutná!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka za 30-40 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9BZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka za 30-40 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9BZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Přicházím jako nový návštěvník TOPek a chci upéct bábovku - tento recept je na ráně, protože je poslední....čtu poslední diskuzi a neznám celou historii, tedy že...
- vstupně naprosto nepoužitelný recept zralý na smazání moderátorkami
- někdo vloží foto na "skvělý recept" a tím pádem se mazat nemůže
- následná diskuze je přeložena jinam
- diskuze 2. pokračuje, míchá se, šlehá se...autorka má mega sledovanost receptu...
Jdu se podívat do sešitku po babičce na nějaký recept na bábovku....

JanaDorazinova: Mně je to celkem jedno, jedna jste míchala, druhá šlehala , ale ty konktrétně píšeš, kopíruji: šlehala jsem žloutky s cukrem
Takže to nemohla šlehat Baruška u sebe doma. Ještě píšeš, že jsi použila blesk, tak jsi fotila svoji šlehanou bábovku. Takže ne podle tohoto receptu.:-((

magdalenka: Mohlo by to odpovedať času, ktorý píšeš. To viem podľa toho, kde ho mám napísaný a v ktorom zošite. :-D
bofinka: Samozrejme, máš pravdu. ;-)

Merylas: tak to udělala právě Bára. Rozdíl? Měla ji vyšší než já :-D

bofinka: a to máte svatou pravdu: když potřebuji něco speciálního, jdu zde nejdřív po jménech, málokdy primárně po receptech.:-K

tejaja: Ale v kazdem pripade je rozdil, zda napiseme, ze ingredience DOBRE promichame, nebo jenom smichame a dame do trouby. Top Recepty si hala-bala recepty nezaslouzi, myslim si, ze urciteho standartu kvality uz davno dosahly ;-)

:-Kmagdalenka: bodejť by nebyl rozšířený, vždyť je to základní olejové těsto, generacemi prověřené. Lišit se může leda v tom, dám-li o vejce víc či míň:-):-)

Já fakt nemám slov.. Lidi, vzpamatujte se už, nebo vám to fakt zůstane..

tejaja: máš pravdu, tento recept je značne rozšírený, ja ho pečiem aj v muffinových formách, prekladám s ovocím (broskyne z kompótu chcú deti) alebo dám kúsok čokolády, džem... Najčastejšie však ako bublaninu s ovocím. Asi v 18-ke som ho niekde získala.

Eja57: :-D:yes: ;-)

:-D:-D:-D:-// tenhle recept má asi nějaké magické kouzlo...už jednou skončila diskuse v "koši" ....

Nerobievam stále rovnakú bábovku, striedam ich. Mám roky recept skoro totožný ako tento, len dávam 4 vajcia: https://www.toprecepty.cz/recept/2574-hrnickova-ba... Zmiešam všetko naraz. Z tohto cesta robím aj koláč s ovocím, alebo dvojfarebný, len ho vylejem na plech. ;-)

JanaDorazinova: A pokud budeš chtít vědět, proč jsem ti dala palec dolů, tak proto, že jsi nepostupovala podle receptu, ale podle sebe a ani jsi to tu nezmínila. Mělo se jen vše smíchat dohromady a vložit do trouby.
:-((

JanaDorazinova: "... prší, je blbé světlo, ...blesk..."
No, u vás by se mohl učit i ten jehož jméno se nevyslovuje a je k smíchu celému společenství, že :-D
***
...ale třeba to jsou kousky kůrky které se do řezu dostaly při krájení bábovky :-K

JanaDorazinova: Aha, takže žádný postup dle receptu. :-((

JanaDorazinova: Jani jenom píšu mé zkušenosti, stalo se mi to ;-)

Eja57: přesně tak jsem to dělala ;-)

mika59: Mili, šlehala jsem žloutky s cukrem, přidala postupně olej a to ostatní. Na té bábovce takové kousky vůbec nebyly vidět jen na té fotce. Myslím, že je to tím bleskem. Pořád prší, je blbé světlo, tak jsem použila blesk. Jak říkám, na bábovce žádné takové kousky vidět nebyly. ;-)

Eja57: U jogurtového koláče se to zrovna hodí a všude tam, kde nechceme mít příliš vysoké nadýchané těsto. Bábovka ale nadýchaná rozhodně být má. Můj klasický postup je ušlehat bílky s pár zrnky soli a cukrem, pak zašlehat žloutky a sypké suroviny zamíchat už jen vařečkou střídavě s tekutinami. Minulý týden jsem pekla tenhle opravdu úžasný moučník https://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvar..., který má prakticky stejné těsto, a taky jsem raději předem šlehala bílky a pak žloutky. Taky v tom nevidím žádnou úsporu času a pokud se tu chválí, jak je bábovka lehká, při podobném postupu bude lehká dvojnásob. ;-)

Dajda: já zrovna u bábovky tyhle zrychlené postupy moc nee, jestli to hodit do mísy robota najednou nebo postupně je úspora času tak dvě? tři? minuty....ale ano, mám lety prověřený recept na koláč s ovocem a drobenkou, jogurty a všechno ostatní šup do mísy, promíchat, nalít, upéct.....to je něco jiného....

casino: To mně ano..kdysi dávno i s kynutým těstem..dnes vejce přidávám s tekutinou.

mika59:
Děkuji:-K
Ještě se mi cosi takového nepodařilo8-(ale v mezičase jsem dostal SZ, kde mi kolegyně napsala totéž co vy:yes:

Eja57: To je určitě optimální postup. Pokud je ale k dispozici elektrický šlehač, tak by to mělo jít všechno najednou bez viditelných důsledků. ;-)

mika59: no jojo....vejce s cukrem vyšleháme do lehké pěny, lehce zašleháme tekuté součásti, pak jen zlehka prosátou mouku s práškem do pečiva...nebo to dělám blbě???;-)

mika59: to jsem nevedela, protoze jsem to jeste nezkousela. Moc dekuju za info, ceho se vyvarovat .)

Ty žluté kousky udělá vejce když se smíchá s moukou a neprošlehá s tekutinou.

Eja57: nic takového tam není. Možná je to fotkou bleskem. Já to fakt dělala podle toho receptu, takže žádná kůra tam není. ;-)

casino: pomerančová kúra?

Není asi podstatné, že obrázek neodpovídá receptu ;-) mě by ale zajímalo, jakého původu jsou ty žluté flíčky ve hmotě :-O :-K

Diskusia k receptu bola presunutá tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4993

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu