Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kerblíkouka z Krkonoš

Kerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Je na vůni aromaticky sladký a voňavý. V tomto receptu jej použijeme jako hlavní dochucovadlo tradiční krkonošské polévky z jíšky, smetany a vývaru.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 713 kJ /
409 kcal
Bílkoviny6,64 g
Tuky33,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy20,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Krok 2: Zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme asi 10 minut povařit. Krok 3: Pak polévku osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a promícháme. Hrnec odstavíme, už nevaříme a do polévky zamícháme najemno nasekaný kerblík.

TIP: 6 tipů pro dokonalý hovězí vývar

Zveřejněno 18. 6. 2020

Poznámka autorky Angel 666

Recept je z Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda a opravdu v nářečí je to kerblíkouka. Vyzkoušela jsem zeleninový vývar, vodu, ale nejlepší chuť má polévka z hovězího vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kerblíkouka z Krkonoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3mW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kerblíkouka z Krkonoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3mW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, smetana,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu