Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka po Kadaňsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jirkafil Jirkafil

Snadný

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 815 kJ /
912 kcal
Bílkoviny36,53 g
Tuky56,87 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 5,35 g
Sůl13,10 g
Sacharidy54,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme, zelí překrájíme, není nutné. Krok 2: Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem, zelí vařím současně, ale odděleně v jiném hrnci s bobkovým listem a pepřem. Zelí se vaří cca 30 minut, dle tuhosti, občas stačí ochutnat tvrdost. Brambory a zelí nerozvařovat, ještě se budou dovařovat po přidání do společného hrnce. Krok 3: Mezitím osmažím na kostičky nakrájenou klobásu a bok, přidám cibulku. Na závěr připravím světlou jíšku s mletou paprikou a restovanou uzeninu, přidám do hrnce se zelím, dále uvařené brambory, které necedím. Poté zakysanou smetanu, chvilku zlehka provařím a je hotovo. Pokud chcete zvýraznit chuť, může se přidat i zbytek láku ze zelí.

Zveřejněno 24. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka po Kadaňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMz2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka po Kadaňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zMz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, voda, smetana zakysaná, cibule, klobása pikantní, bok uzený, zelí kysané, kmín celý, bobkový list, paprika sušená sladká, sůl, lák ze zelí

Přidat fotografie receptu