Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso přes folií lehce naklepeme. Nařízneme okraje, aby se nekroutily. Osolíme a opepříme. Krok 2: Rozšleháme vejce, které ničím neředíme. Připravíme mouku a strouhanku. Maso obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Krok 3: Rozehřejeme máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 27. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

hospodyne: Já mám s tou mojí pusou, těžký život! :-D Dost co mě kritizuje manžel, i ty Brute! ;-(

:-KVeronika.Hrozna: :-Oty jsi snad rozcapenější než já !! Smažit na máslíčku a ještě máslíčko.. Co takhle měsíček citronku:-D:-D

Ubrousek pod bradu a papat. Já, jako správný mlsoun, bych tam dala pláteček čerstvého másla, když hřešit, tak ať to stojí za to!:-D

mika59: žádné mazání:-!
Ono tedy není co, už jsem si řízecek vydloubla z monitoru a snědla, mňam;-)

casino: Nebylo by to poprvé, kdybych kvůli Vám nechala něco smáznout..

mika59:
No myslím, že nesmáznete ;-)

casino: Milý casino, není to recept, je to ve zdobení a ten šílený smajlík je myslím zbytečný. Je to jen "návod" nebo prezentace, ale klidně ho smáznu..jinak děkuji za milý komentář. ;-):-K

"Vepřový řízek z krkovice smažený na Ghí"
Pokud toto má být RECEPT8-( pak si dovolím dát do komentářů neRECEPT v podobném duchu: Navzdory návodům, jak maso takřka nenaklepávat https://www.idnes.cz/recepty/rizek-naklepavani-upr...
já maso naklepávám a to velmi, velmi intenzivně...
...no a prý není nad moje řízky z krkovice;-)

My už na ghee jedem par let. Začínali jsme na 5ti kostkách másla a ted uz na 5ti kilech másla:-D můžu jen doporučit :-) používáme ho téměř všude:yes:

Focus2002: je to v postupu - přepuštěné máslo, buď koupíš nebo si uděláš.....

What is Ghí? :-?:-?:-?

Dajda:
Taky skvělý:-?
Je nejlepčččí:-!:yes::-D

mika59: Řízek z krkovičky je taky skvělý! ;-)

Dajda: No je to krkovička, ale telecí bych si s chutí dala..:-K

Pokud by byl řízek z telecího masa, jde o vídeňskou klasiku, ale v Německu smaží na másle i vepřové řízky. :yes:

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, vejce, mouka polohrubá, rohlík, ghee

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu