Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 644 kJ / 2 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,29 g |
Tuky | 162,16 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 19,53 g |
Sacharidy | 77,63 g |
Postup přípravy
Nastrouháme do mísy nivu (já strouhám na hrubém struhadle, ale kdo si dá tu práci a nastrouhá na malých očkách, bude mít dip hezčí a jemnější).
K nastrouhané nivě přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli (trochu si jí necháme na ozdobu) a zakysanou smetanu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a znovu promícháme. (Z tohoto množství surovin byla plná zavařovací sklenice 720 ml.)
Podáváme v misce, posypané zbylou červenou cibulí a ozdobené bylinkami. Dip je mírně pikantní a velice se hodí k tyčinkám syrové zeleniny nebo k pečenému či grilovanému masu (kuřecí, vepřové). Krok 2: Dip z kečupu, majonézy a bylinek:
Do misky odměříme lžící kečup (použijeme buď domácí nebo kvalitní koupený), přidáme majonézu na zjemnění a lžíci worčestru, dále přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, drobně pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Nasekáme oblíbené bylinky a přimícháme je k dipu. Já jsem dávala čínskou (česnekovou) pažitku, listy plocholisté petrželky, zelenou nať z jarní cibulky a bazalku, vše pochopitelně drobně posekané. Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml). Krok 3: Křenový dip ke grilovanému masu:
Majonézu, smetanu, jogurt a křen smícháme dohromady. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici.
Křenu jsem dala 3 PL. Pokud mám doma jen zakysanou smetanu, nebo pouze jogurt, použiji jen tu jedinou ingredienci, ale její množství navýším. Majonézu, které se jinak dost vyhýbám, do tohoto dipu vždy dávám.
Dip se hodí k vařenému, pečenému i grilovanému masu, hlavně k hovězímu a libovějšímu vepřovému.
Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml).
Zveřejněno 27. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Moje poznámka
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Nejnovější recepty
Piškotový beránek II
Přidáno před 11 hodinami
Jidášky
Přidáno před 11 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 4 minutami
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 53 minutami
Nadýchaný perník
walnutka před 1 hodinou
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 1 hodinou
Ořechový beránek po babičce
Linda 989 před 2 hodinami
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 12 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 12 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 12 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 14 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 14 hodinami
Suroviny:
sýr niva,
smetana zakysaná,
cibule červená,
česnek,
sůl,
kečup sladký,
majonéza,
bylinky,
omáčka worcesterová,
okurky sterilované,
cibule,
jogurt,
smetana zakysaná,
majonéza,
křen strouhaný,
pepř
Komentáře