Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 644 kJ /
2 066 kcal
Bílkoviny71,29 g
Tuky162,16 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 7,66 g
Sůl19,53 g
Sacharidy77,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dip z nivy k syrové zelenině:
Nastrouháme do mísy nivu (já strouhám na hrubém struhadle, ale kdo si dá tu práci a nastrouhá na malých očkách, bude mít dip hezčí a jemnější).
K nastrouhané nivě přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli (trochu si jí necháme na ozdobu) a zakysanou smetanu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a znovu promícháme. (Z tohoto množství surovin byla plná zavařovací sklenice 720 ml.)
Podáváme v misce, posypané zbylou červenou cibulí a ozdobené bylinkami. Dip je mírně pikantní a velice se hodí k tyčinkám syrové zeleniny nebo k pečenému či grilovanému masu (kuřecí, vepřové). Krok 2: Dip z kečupu, majonézy a bylinek:
Do misky odměříme lžící kečup (použijeme buď domácí nebo kvalitní koupený), přidáme majonézu na zjemnění a lžíci worčestru, dále přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, drobně pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Nasekáme oblíbené bylinky a přimícháme je k dipu. Já jsem dávala čínskou (česnekovou) pažitku, listy plocholisté petrželky, zelenou nať z jarní cibulky a bazalku, vše pochopitelně drobně posekané. Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml). Krok 3: Křenový dip ke grilovanému masu:
Majonézu, smetanu, jogurt a křen smícháme dohromady. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici.
Křenu jsem dala 3 PL. Pokud mám doma jen zakysanou smetanu, nebo pouze jogurt, použiji jen tu jedinou ingredienci, ale její množství navýším. Majonézu, které se jinak dost vyhýbám, do tohoto dipu vždy dávám.
Dip se hodí k vařenému, pečenému i grilovanému masu, hlavně k hovězímu a libovějšímu vepřovému.
Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml).

Zveřejněno 27. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OAN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr niva, smetana zakysaná, cibule červená, česnek, sůl, kečup sladký, majonéza, bylinky, omáčka worcesterová, okurky sterilované, cibule, jogurt, smetana zakysaná, majonéza, křen strouhaný, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu