Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená kari pasta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tantal Tantal

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 341 kJ /
1 037 kcal
Bílkoviny4,27 g
Tuky100,35 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papričky zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Galgán nakrájíme na tenké plátky. Z limetek vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Citrónovou trávu omyjeme a nakrájíme. Krok 2: Všechny suroviny dáme do hmoždíře a třeme, dokud nevznikne konzistence pasty. Dáme do sklenice a uzavřeme, uschováváme v lednici až 5 měsíců.

Zveřejněno 28. 6. 2020

Poznámka autora Tantal

Můžete použít jakékoliv červené chilli papričky, každý má rád jinak pálivé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená kari pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GrN

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená kari pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GrN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

bofinka: Nebudu se s Vámi hádat, recept mám přímo od tamních lidí a ty jí dělali takhle. :)

Krevetova pasta ( kapi) a salotka Ti tam urcite chybi, patri do zakladu, nezalezi na regionu. . . . .

bofinka: Ono hlavně záleží kde přesně jste byla, jiný kraj jiný mrav. :-)

Tantal: Ja taky :-D

bofinka: Recept mám přímo z Thajska a tam se sůl nepoužívá. ;-)

Tantal: Olej tam sice mas, ale chybi mi tam hrubozrnna sul . . . ta se pridava jednak pro usnadneni drceni v hmozdiri a pak i pro dobrou konzervaci.

bofinka: Pro delší trvanlivost se právě přidává arašídový olej, pastu normálně používám a takto uschovávám.

Uschovani Tve kari pasty v lednici 5 mesicu mi pripada dost nepravdepodobne.
Vice jak tyden bych nedoporucovala, v mrazaku asi tech 5 mesice, nejlepe v udelatku na led.

Suroviny:
chilli paprika čerstvá, limetka, česnek, tráva citronová, olej arašídový, semínka koriandru

Přidat fotografie receptu