Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance III

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromir1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3- 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 026 kJ /
1 440 kcal
Bílkoviny62,43 g
Tuky21,21 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy244,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme kvásek:
1 dl mléka,1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce mouky z celkového množství
15 g kvasnic
Zamícháme a necháme cca 10 minut kynout. Krok 2: Vejce, zbytek cukru, mléka, sůl, citronovou kůru a šťávu vyšleháme šlehací metlou. Krok 3: Za stálého šlehání přidáme vzešlý kvásek, mouku. Vše důkladně vyšleháme.
Necháme cca 20 až 30 minut kynout. Krok 4: Pak smažíme z obou stran na oleji.

Zveřejněno 29. 6. 2020

Poznámka autora Jaromir1

Lívance dochutíme džemem, povidly, ovocem, tvarohem, ušlehaným s cukrem a citronovou šťávou. Vše podle chuti. U nás vyhrávají borůvky a tvaroh, nebo malinový džem.

Vyzkoušejte. Jsou mňammmmm...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzky

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

S cestom sa výborne pracovalo, krásne sa lievance piekli a otáčali. Chuťovo výborné. Fotky pridávam.;-)

Ok. Tak necháme jen Lívance.

No, je fakt, že mne název zarazil už na první kounutí ;-) a že bych si tento recept, už kvůli názvu nevybrala. :-O Je tady víc receptů stejných nebo podobných, které mají hezčí názvy. Pokud má autor recept spojený třeba s nějakou příhodou, kvůli které název použil, mohl by to v krátkosti napsat třeba do poznámky. :-) Ale je fakt, že název si každý autor vybere podle svého vkusu. ;-)

;-);-);-)ale zase každý má právo si zvolit název;-)je fáákt,že pod tímto názvem bych recept nehledala,ale kdo ví,co autora vedlo k tomu,že takový název použil;-);-)

Dovoluji se zeptat, zda trváte na pojmenování lívanců. "Dědek Zmetek" se k nim příliš nehodí, co myslíte?

Suroviny:
vejce, mouka hladká, sůl, cukr krupice, mléko, droždí, citron, kůra citronová

Přidat fotografie receptu