Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční špagety Carbonara

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mag_gie

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 454 kJ /
2 499 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky174,48 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,63 g
Sacharidy165,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit. Krok 2: Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve. Krok 3: Ve vyšší nádobě rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50 g sýra, přilijeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme. Krok 4: Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty. Krok 5: Po 2 minutách do špaget vlijeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou. Krok 6: Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.

Zveřejněno 30. 6. 2020

Poznámka autorky Mag_gie

PS: Do těstovin Carbonara v žádném případě nepatří smetana. Správnou konzistenci omáčky vytvoří právě přidaná voda z těstovin a řádné promíchání.

Dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční špagety Carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKrP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční špagety Carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKrP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bylo to naprosto výborné! Manžel o tom básnil ještě druhý den <3

Do tohoto receptu patří ovčí sýr /pecorino/ a ne parmezán...

Eja57: Děkuji za připomínku, dopsala jsem to tam :) jinak samozřejmě jako slaninu nejlépe pancettu, ale takhle je to více variabilní pro českou kuchyni :D

Jen bych v receptu pro méně zkušené uvedla, že vodu na vaření špaget důkladně osolit - někdo by mohl mít pocit, že těstoviny "natáhnou" sůl z ostatních surovin. Není to pravda.
A možná upřesnit jakou slaninu - když to mají být "tradiční". Jestli smetana ano/ne o tom by se asi přeli i Italové z různých regionů, já souhlasím s autorkou, že ne.
Hezký recept.

:yes::yes: to já můžu <3:-K

Suroviny:
těstoviny špagety, slanina, žloutek, parmazán, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu