Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutová drobenka i do zásoby

Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.

Hodnocení receptu je 4,9 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 225 kJ /
4 595 kcal
Bílkoviny51,75 g
Tuky210,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy617,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Krok 2: Do vyšší mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici dle chuti a promísíme. Krok 3: K suchým surovinám přidáme změklé máslo a promícháme šlehačem s metličkami. Krok 4: Do minuty je vše hotovo s čistýma rukama.

Zveřejněno 5. 7. 2020

Poznámka autorky mika59

Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.

Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutová drobenka i do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrW1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutová drobenka i do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrW1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Super recept a způsob zpracování, již několik let jinou nedělám 👍😍 Pokaždé jsem nadšená jak je tento způsob přípravy efektivní. Když jsem svojí mamce řekla, že drobenku budu dělat šlehačem, nevěřila. A nakonec celá fascinovaná chtěla recept.
Osobně dělám z poloviční dávky a i tak mi to stačí bohatě na klasický plech 28x38cm a ještě tak třetinu dávám na mrázák. Variantu se skořicí používáám jen když používám švestky.
Dovolila jsem si přidat foto :-)

:yes::yes::-K

mika59:
No a teď už bezpředmětné komentáře jen nechat smáznout, že :-K

casino: Upraveno...

Praxe mě naučila používat jednoúčelové přístroje...:yes:
***
Kdysi jsem měl ruční mixer zvaný "tyčák"
Když se nástavec se sekacími noži vyměnil za úhlovou převodovku do pomala a nasadily se háky, byl to hnětač
Když se nasadily metly, byl to šlehač
No, možná v postupu stačila formulace "krátce (minutku) prošleháme" a kuchtíci by si už sami poradili - každý podle svých možností, že:-)
Někdo v robotu s mísou že:-):-)
Někdo v míse s ručním šlehačem, že:-):-):-)

Mi se vždycky líbí debaty na téma CO použít....hnětač, šlehač, mixér atd. atd.....já jsem fakt asi primitiv:-D ...vezmu robota a mísu, nasadím hnětací metly, u kynutého jdu dělat něco jiného, pracuje sám, dám kynout, u křehkého jen chvíli, zchlazenýma rukama v ledové vodě vyndám, lehce projedu a dám do lednice, otřu metly, s mytím mísy se nezdržuji, prsknu tam suroviny na drobenku a spustím na vyšší otáčky dokud se nedrobí, dám taky na chvíli do lednice...hotovo

tasminka: Proč hned ten výsměch? :no: Kdo podobný spotřebič nevlastní, tak mu to nemusí být hned jasné. Já ho vlastním už léta a pro mě to je a vždycky byl šlehač.

mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. :yes: Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen se musí trochu déle hníst - drobenka se za chvíli spojí do hladšího těsta, které pak už jen kráce zpracuju na vále - a je rychle hotovo!

Kuchařka Chytrému napověz, hloupého kopni... Vaše otázka je opravdu na úrovni...:-*:no: Recept je super :yes:

yanull: Děkuji za vyzkoušení ..jsem ráda, že se recept líbí..:-K:-K

Dnes jsem udělala zásobu drobenky pomocí této metody. Je to opravdu rychlovka, jednu třetinu másla jsem nahradila čerstvým dobrým sádlem a polovinu moučkového cukru nahradila třtinovým. Chutná velmi dobře, jen mi jí moc nezbylo, upekla jsem 3 velké plechy táče s třešněmi, červeným a černým rybízem, ale krabička nebo dvě do mrazáku ještě půjde ;-)

casino: No zrovna u vás bych předpokládala, že to znáte..říkali jsme tomu tak..oranžový mixér ( v té době populární barva) na postavení i do ruky..;-)

hnětač, šlehač, mixer
mika59:
No, stran rozmanitosti češtiny se stylizujete do role Josefa Jungmanna...
...a vyšla jste z toho jako Jára Cimrman:-8:-):-D:-K
(což mi offšem nezabrání drobenku vyzkoušet, že;-)

kucharka: Mám dlouholetého pomocníka.Je to ruční spotřebič který má šlehací smetly.. hnétaci háky a nádobu na mixování. Proto jsem to tak nazvala. Ale klidně šlehač...Snad to většina pochopila..

Co je to, prosím, ruční mixér s metličkami? Není to spíše šlehač?

:yes::yes::yes::yes::yes:skvělý nápad:yes:

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu