Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové rovné rohlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 rohlíků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 284 kJ /
3 175 kcal
Bílkoviny85,05 g
Tuky125,81 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 244 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy416,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl a ručním hnětačem nebo na robotu vypracujeme těsto, které se nechytá mísy. Mísu vytřeme olejem a těsto necháme dobře vykynout. Krok 2: Těsto odvážíme na 12 stejných kousků, vyválíme z nich válečky a dáme je na plech s pečícím papírem na 10-15 minut vykynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme. Krok 3: Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C 20- 25 minut, ve středu trouby dozlatova.

Zveřejněno 5. 7. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Počet rohlíků uděláme podle sebe, jak je chceme velké, aby se neslepily, protože vykynou. Já mám plech 39 cm dlouhý a široký 33 cm a vyjdou mi přesně na milimetr od sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové rovné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové rovné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zmije: Já také rohlíky roluji, tyto ale ne, lépe se plní, mrazím jen co mi zbude, ale to je málo kdy, včera mi jen taktak stačily k večeři, jak se po nich zakouřilo. Odpověděla jsem tak co se zbývajícíma rohlíky, aby nezvlhly a nebyly z nich gumáky. Teď to vypadá jak bych je pekla do mrazáku, ale to je omyl.:-K:-K:-K

zmije: No na zamražení, jak píše autorka v jednom komentáři, je toto myslím ten nejlepší tvar. ;-):-D<3, pokud nezamražujete, je pak asi jedno, jaký tvar zvolíte. Já asi zkusím tento tvar i nějakou pletýnku nebo žemli. :-K:-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Vypadají dobře,ale tvar spíš bagetek.Já rohlíky roluji-ale samozřejmě na chuti to nic nemění.;-)

:yes::-K

MamlajdaD: Moc děkuji, já je nechám vystydnout a po dvou je dám do sáčku a zmrazím. Pak je ráno vyndám a 1 minutu na 100 v mikrovlnné troubě rozmrazím. Rohlíky se bojím nyní kupovat.:-K:-K:-K:-K

Jaromíra18: Ty rohlíky vypadají moc pěkně, asi je někdy zkusím, (až se mi nebude chtít na nákup)! ;-):-8 Jen malý dotaz: vydrží vláčné déle, než "gumáky" z krámu, že? Alespoň tak soudím podle množství másla ;-):-D. No vzhledem k tomu, že jsem sama, tak se raději ptám, abych z toho za dva dny neměla tvrdolíny. :-8:-D;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr moučkový, sůl, máslo, mléko plnotučné, žloutek, vejce, kmín celý

Přidat fotografie receptu